High-endová Sony Xperia Z konečně v prodeji v ČR: kde a za kolik?

Den, na který se těšil nejen každý fanoušek japonského výrobce Sony konečně nastal. V České republice se začíná prodávat nejvybavenější Xperia všech dob - Xperia Z. Přinášíme obvyklý přehled cen a obchodů.

Sony Xperia Z - oficiální fotografie

Xperia Z je od dnešního dne oficiálně nejlepším mobilním telefonem na našem trhu a až do té doby, než se k nám dostane nové HTC One, bude v podstatě bez větší konkurence. Její hlavní přednosti určitě dobře znáte. Pro ty, kteří přece jen nevědí připomeneme, že se jedná o telefon unibody konstrukce se skleněným povrchem, pětipalcovým displejem s FullHD rozlišením, čtyřjádrovým procesorem, 13 megapixelovým fotoaparátem a operačním systémem Android 4.1 Jelly Bean, nad kterým bdí velmi zdařilá nadstavba od Sony. To však ale samozřejmě není vše. Xperia Z může lákat třeba na NFC nebo sítě LTE. Interní 16GB paměť pak jde rozšířit paměťovými kartami microSDHC. Největším trumfem je ale zvýšená odolnost proti vodě a prachu.

K představení Xperie Z došlo na veletrhu CES 2013, který probíhal začátkem ledna. Japonská novinka si tak cestu na český trh proklestila velmi rychle. Stačily ji necelé dva měsíce, za což výrobce opravdu chválíme. Špičkový model však startuje s vysokou cenou. Cena na oficiálním e-shopu činí 16 990 Kč. My však musíme říci, že aktuálně odpovídá nabízené výbavě a navíc také faktu, že si malou chvíli Xperia Z užívá prostředí bez jediné vážnější konkurence.

Ceny u operátorů

operátor cena
O2 neprodává jej
T-Mobile 16 999 Kč
Vodafone 16 997 Kč

Ceny ve vybraných e-shopech

obchod cena
oficiální obchod Sony 16 990 Kč
Smarty.cz 16 990 Kč
Kasa.cz 16 990 Kč
Czc.cz 16 990 Kč
MobilPohotovost.cz 16 990 Kč

Sony Xperia Z v redakci právě testujeme a recenze se dočkáte už velmi brzy. Telefon máme však stále v redakci vy se tedy můžete ptát na vše, co vás zajímá.

Diskuze ke článku
adameichler
Já bych se teda rád zeptal, jestli má NFC čip od NXP a čte tedy Mifare Classic tagy.
Michael
Nechci být nějaký hnidopich,ale věta "Přinášíme obvyklí přehled cen a obchodů" opravdu bije do očí :-)
HTC One
Pokud bude tak draha i po uvedeni HTC One tak prodejnost pujde do kytek rekl bych
sargis
Urcite casom klesne, pride vacsia konkurencia a aj podobne mobily z vlastnych radov...pamatate na akej cene startoval taky Arc?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze