Sony končí s low-endy, chce vyrábět jen dražší telefony

10

Divize japonského giganta Sony, zabývající se výrobou mobilních telefonů a tabletů, údajně v budoucnu skončí s výrobou levných smartphonů. Nezávisle na sobě se v tomto směru v posledních dnech vyjádřili vysocí představitelé společnosti.

Nejdříve před několika dny vyzpovídal server CNET Asia marketingového šéfa Sony Mobile Communicatios, Stephena Sneedena. Jeho vyjádření bylo velmi zajímavé. Řekl, že Sony vyrábí smartphony nabyté úžasnými funkcemi. V levných modelech však některé z těch nejlepších zkrátka být nemohou. Manažer také dále řekl, že si výrobce v budoucnu nebude chtít dovolovat ohrozit nejlepší uživatelský zážitek, a že proto bude muset výrobu levných mobilů opustit.

Další potvrzení této zprávy přišlo z CESu od samotného CEO Sony, Kazuo Hiraie. V rozhovoru pro Bloomberg Hirai uvedl, že už se Sony ve své podstatě ze segmentu méně vybavených a cenově dostupných smartphonů stáhlo, a portfolio smartphonů směřuje spíše do high-end sféry. Podle šéfa Sony musí firma zákazníkům nabídnout takové přístroje, které v nich okamžitě vyvolají WOW efekt. Dražší a vybavenější modely by také do firemní kasy měly přinést výrazně vyšší zisk. To je podle Hiraie základní důvod, proč Sony do businessu mobilních zařízení vstoupilo a proč do něj investuje. Nakonec dodává, že věří v to, že v tomto odvětví může Sony v budoucnu ještě dokázat velké věci a významně vyrůst.

Podobné levné chytré telefony v budoucnu již u Sony nehledejte

Tip: přečtěte si - Recenze Sony Xperia tipo – Xperia pro masy

Podle nás Sony ještě minimálně letos několik low-endů do prodeje uvede. Jistá je minimálně ještě na konci roku představená Xperia E - Dual. Z vyjádření představitelů společnosti to ale vypadá, že se v budoucnu oblíbených modelů jako Xperie tipo nebo Xperie mini už tedy na nedočkáme a Sony se bude zaměřovat na telefony střední, vyšší střední a nejvyšší třídy.

Tip: preview nejlepšího telefonu od Sony v historii - Sony Xperia Z: multimediální zázrak s FullHD displejem

Zajímavý je také názor analytiků na vyjádření představitelů Sony. Podle nich bude mít v současném velmi přeplněném konkurenčním prostředí výrobce hodně těžkou pozici pro rozšíření tržního podílu. Vzhledem k budoucí absenci levných modelů, kterých se prodává velké množství, se rozšíření tržního podílu příliš očekávat nedá.

Co si myslíte o chystaném kroku Sony? Je podle vás správný? Pomůže firmě k větším ziskům?

Zdroje: xperiablog.net, xperiablog.net

Diskuze ke článku
Durus
Ved uz aj bolo na case, vyrabat nedokonale vyrobky zhorsuje prestiz znacky. Samoztejme nech vyrabaju prtave telefony, ale spickovej kvality, nabusene technologiami, perfektnym fotoaparatom, displejom a podobne...
Hanz
Čína je rozdrtí, neboť už si ani za malý peníz nebudete moci koupit svou oblíbenou Sony, byť lowend.
synonymum pro Sony je kvalita
Podobná strategie je vidět i u dalších výrobků od Sony - kvalita nade vše, žádné s-r-ačky a la Samsung, LG, nemluvě už o Sencorech, Gogenech a pod. splácaných rychlokvaškách. Spíše je otázkou, aby to Sony nepřehnalo cenově - viz třeba segment televizí, kdy obdobnou techniku udělá i Samsung ale s cenovým dumpingem.
bob
to se teda budu muset podivat po jine značce,10 000,- za telefon nedam....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze