Sony na CESu představilo také Xperii NX a arco HD pro Japonsko

1

Sony na letošním CESu pokračuje v představování nových telefonů. Tentokráte se jedná opět o přístroje brandované speciálně pro jednoho operátora, tentokráte pro změnu pro japonského giganta NTT DoCoMo. Přivítejte špičkově vybavené Xperie NX a arco HD.

Tip: přečtěte si také naše představení Sony Xperia ion a Xperia S

Spolu s Xperií S, určenou pro celosvětový trh, Xperií ion, určenou exkluzivně pro USA operátora AT & T, a příslušenství řady Smart na právě probíhajícím veletrhu CES 2012 v Las Vegas japonský výrobce Sony představil ještě také další dva nové smartphony. Jde o přístroje exkluzivně určené pouze pro mobilního operátora NTT DoCoMo ze země vycházejícího slunce. Jak se záhy v odstavcích níže přesvědčíte, tak je to rozhodě škoda, že je výrobce nebude prodávat také u nás. A ještě takovou perličku. Všimněte si, že oba telefony mají na tiskových fotografiích stále ještě staré logo Sony Ericsson nad displejem.

Bert Nordberg, CEO společnosti Sony Ericsson, uvedl: „CES je důležitým milníkem pro Sony i Sony Ericsson, představí se zde první chytré telefony od společnosti Sony. Trh se vyvíjí a zákazníci stále častěji prohlíží obsah prostřednictvím více různých obrazovek. Telefony řady XperiaTM zprostředkují mobilní zážitek, který je důležitým pilířem strategie, v jejímž rámci chce společnost Sony nabídnout dokonalé propojení a síťovou zábavu prostřednictvím chytrých telefonů, televizí, notebooků a tabletů.“

Sony Xperia arco HD: nabušený barevný plavec

Sony Xperia arco HD

Prvním z této dvojice je Sony Xperia arco HD. Disponuje výbornými parametry, jako je například HD (720p) LCD displej o úhlopříčce 4,3 palce s podporou technologie Bravia Mobile Engine. Přístroj je dále vybaven výkonným, 1,5 GHz dual-core procesorem Qualcomm MSM 8860 s grafikou Andreno 220. Pro uživatelská data je připraveno 16 GB interní paměti. Velkou devízou telefonu je samozřejmě také fotoaparát. Jde o CMOS snímač schopný pořizovat až 12,1 megapixelové snímky. Podporuje také funkci autofocus a Sony Exmor R - jasné a ostré snímky i při focení ve tmě. Samozřejmostí je pak nahrávání plynulých Full HD video záznamů nebo podpora bezkontaktních mobilních NFC plateb, a 1840 mAh baterie.

Video - Sony Xperia arco HD naživo z CES 2012

Xperia arco HD diponuje také ještě HD TV Tunerem, funkcí elektronického podpisu, NFC mobilní peněženkou, infračerveným portem pro ovládání různých periferií a také nečekaně odolností vůči vniknutí vody, a to až do hloubky 1 metru. Japonští zákazníci zkrátka již tradičně mají rádi extravaganci. Z toho důvodu proto bude model arco HD v prodeji ve čtyřech různých barevných provedeních (Aqua Blue, Black, Sakura Pink a Ceramic White).

Sony Xperia NX: Japonské esko

Sony Xperia NX

Další novinkou, kterou Sony od únoru 2012 uvede do nabídky svého domovského operátora NTT DoCoMo, bude model Xperia NX. Ve své podstatě se prakticky jedná o již dříve představený globální model Xperia S, jen mírně softwarově upravený pro potřeby operátora. V jeho portfoliu bude označena jako Sony NX SO-02D. Opět tedy nabídne superrychlý, dvoujádrový procesor, 1GB paměti RAM, 12 megaxelový fotoaparát s rychlostí jeden snímek za 1,5 vteřiny. Telefon bude v prodeji ve dvou barevných provedeních Black a White, tedy černá a bílá barva.

Video - Sony Xperia NX naživo z CES 2012

Zdroje: xperiablog.net, gsmarena.com

Diskuze ke článku
David B.
A víte že mi toho škoda není? Letošní řada jakoby měla totožný specifikace. A jestli se liší softwarově, tak to klidně xda portne do evropských zařízení. Pokud bude dobrý, kdo ví jestli to nebude jen brandowský bloatware.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze