Sony Mobile odvrací ztrátu, prodej Xperií však výrazně klesá

13

Své hospodářské výsledky oznámilo také japonské Sony. Nás samozřejmě nejvíce zajímá divize mobilních telefonů. Ta se sice dokázala dostat z loňské ztráty, avšak prodeje Xperií výrobci rozhodně radost dělat nemohou. Jsou totiž takřka poloviční oproti loňskému roku.

Sony Xperia

Tržby mobilní divize Sony činí za uplynulé čtvrtletí přibližně 168,8 miliard jenů, což se jeví, jako velmi dobré číslo. Jenže během stejného období v loňském roce se tržby vyšplhaly na 279,2 miliard jenů, což je 34% pokles. V loňském roce se mobilní divize potácela též ve ztrátě 20 miliard jenů, kterou se však v letošním třetím čtvrtletí podařilo zcela vymazat a naopak se dostat do zisku 3,7 miliard jenů, což je přibližně 36 miliónů amerických dolarů. Tohoto zlepšení se však podařilo dosáhnout jen za cenu snižování nákladů a nižších nákladů na restrukturalizaci.

TIP! Recenze Sony Xperia XZ – Důstojná následovnice řady Z

Podpořit prodeje by mohly povedené novinky – Xperia XZ a Xperia X Compact

Samotné Xperie totiž za zlepšení nijak výrazně nestojí. Ještě v loňském roce se během třetího čtvrtletí prodalo 6,7 miliónů kusů a před dvěma lety bezmála 10 miliónů kusů. Jenže v letošním třetím čtvrtletí se Sony podařilo prodat pouze 3,5 miliónů kusů nových Xperií. Bude otázkou, jak se prodeje změní v posledním a tradičně silném čtvrtletí. Závěr roku byl pro Xperie vždy nejlepším obdobím z roku. Pomoci by navíc mohly nové modely Xperia XZ a Xperia X Compact.

Zdroje: sony.net, xperiablog.net

Diskuze ke článku
pet
to se docela divim kdyz vlastne ani zadny poradny mobily nenabizi :-( takovy skoda.

kdyby udelali to co slibobali uz davno mohli delat nejlepsi mobily ze vsech

Z4 Ultra by byl hit

https://mobilizujeme.cz/clanky/xperie-z4-compact-a-ultra-obe-sony-ukazuji-skvele-parametry/
Dave
Že se prodali málo ale vidělali takové LG prodalo skoro 12 milionů a prodělalo 400 mega.
Areon
Tak důležité je být v zisku, druhá polovina roku bude výrazně lepší, model XZ jde celkem solidně na odbyt. Hlavně podle mě pomohly sluchátka za 5 litrů zdarma, to byla velmi výhodná koupě, po odečtení sluchátek samotnej telefon za 14 000 Kč, to je solidní cena. Taky to šlo na dračku a příkladně v Alze byly modely se sluchátkama docela rychle pryč :D . Zajímavé je ale to, že menší model X compact SONY prodává se sluchátkama i po naskladnění dalších serií. Možná proto je prodej verze compact podle hrubých čísel na Alze vyšší než velké XZ.
Lukáš
však od Xperie Z1 je to v bleděmodrém pořád to samé dokola. Stejný design, stejné chyby, absurdní ceny.... já se divím, že to mobilní divize v Sony ještě nezabalila. Že jsou schopni na těch pár telefonech co prodají ještě vydělat je teda umění, nebo je pravda někde jinde.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze