Sony Ericsson X10 se dočká podpory multitouch ovládání

2

Ihned po uvedení Xperie X10 tvrdil Sony Ericsson, že implementace multitouch ovládání není možná kvůli stávajícímu hardware. Na tomto odůvodnění lpěl výrobce dlouhou dobu, ale nyní otočil a pod tlakem přislíbil, že X10 se dočká podpory multitouch ovládání.

Majitelé Xperie X10 mají po dlouhém čekání konečně několik důvodů k radosti. Je totiž velmi pravděpodobné, že začátkem příštího roku bude vydána aktualizace, která bude obsahovat novější verzi operačního systému Android 2.2 Froyo a podporu multitouch ovládání. Tato gesta však nebudou podporována v celém systému, nýbrž pouze v některých aplikacích, jako je například internetový prohlížeč nebo Google Mapy. Situace se může ale ještě změnit.

TIP: Přečtěte si recenzi elegantního komunikátoru Sony Ericssonu Xperie X10

Mnozí si pokládají otázku, co přivedlo výrobce k tomu, že pozměnil názor, a hardwarový problém není najednou takový oříšek, jak se zdálo. Jako jeden z důvodů se jeví iniciativa lidí z komunity XDA-Developers, kde nyní horečně pracují na vydání ROMky, která bude obsahovat operační systém 2.2 Froyo. Pokud by se jim jejich snahu podařilo dotáhnout do konce, tak samotný výrobce by v očích uživatelů, ale i ostatní veřejnosti, nevypadal zrovna dobře. Jakmile nová ROMka, byť neoficiální, spatří světlo světa, budeme vás informovat o novinkách, které přináší - hlavní devizou má být opravdu citelný nárůst výkonu, a pak i samotná instalace aplikací či her přímo na paměťovou kartu.

Sony Ericsson Xperia X10

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
ghanaen
Konečně dobrá zprává! Co myslíte u nás to bude kdy?
Lukáš
To je velice potesujici zprava!!!:-)Nekde jsem cetl,ze pry Leden-Unor 2011 ma vyjit OS android 2.2 Froyo....co se tyce multitouch dalsi bonbonek navic.Ikdyz co si budem nalhavat vsechny tyhle vlastnosti a schopnosti by tento mobil mel mit uz DAVNO!!!Jako "vlajkova lod" Sony Ericssonu by mela mit veskery potencial vyuzity :-)...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze