Sony Ericsson W910i: trhněte si s Walkmanem

Druhou Walkman novinkou je tenký slider W910i s gyroskopem pro ovládání hudby naklápěním a trháním telefonu. Mezi funkcemi zaujme 2 Mpx fotoaparát a hlavně kvarteto datových služeb v podobě GRPS, EDGE, UMTS a HSDPA.

Také o tomto telefonu jsme již nějakou dobu věděli, od dubna jsme ze špionážních fotografií znali také jeho podobu. Nyní se nám však představil v celé své kráse. Elegantní design svým pojetím připomíná W880i, avšak ve vysouvací podobě. Zaujme malá tloušťka telefonu 12,5 milimetrů, což je vzhledem k výbavě velmi slušná hodnota. Kompletní rozměry pak činí 99 x 50 x 12,5 mm a hmotnost pouhých 86 gramů. Díky vysouvací konstrukci se na přední stranu vešel 2,4 palcový QVGA displej se zobrazením 262 tisíc barev.

TIP: Podívejte se na Živé fotografie a videa nových Walkmanů W960i a W910i

Že jsou Walkman telefony o kvalitní hudbě dokazuje Sony Ericsson již od začátku. Nyní přichází s 3.generací prostředí hudebního přehrávače a novou funkcí Shake control. Ta umožňuje rychlé ovládání hudebního přehrávače bez použití tlačítek –pouhým pohybem přístroje. Trhnutím telefonu dopředu nebo dozadu je možné přecházet mezi jednotlivými písněmi nebo si zvolit přehrávání náhodně vybraných skladeb. Stejným způsobem lze přístroj ovládat i při hraní her. Při otočení telefonu do modu naležato se obraz automaticky přetočí, ale pouze u hudebního přehrávače. Hudební funkce doplňuje FM rádio s RDS a funkce TrackID.

Další novou funkcí v modelu W910i je SensMe™, alternativa ke klasické volbě přehrávání podle interpreta nebo alba. SensMe™ sestaví seznam přehrávaných skladeb podle jejich tempa a stylu a umožní tak uživateli poslouchat hudbu odpovídající jeho aktuální náladě. Výběr je jednoduchý – všechny skladby uložené v telefonu se zobrazí na displeji jako body matice seřazené vodorovně a svisle podle jejich vlastností. Stačí pouze zvolit vhodnou skupinu písní.

W910i je vybaven novým správcem médií, se kterým je snazší přístup jak k hudebním souborům, tak k videím nebo podcastům uloženým v telefonu. Nový správce médií je rovněž přibalen na CD jako software pro PC a zajišťuje snadnou správu, vyhledávání, konverzi a přenos multimediálních souborů do telefonu.


Oficiální fotografie Sony Ericssonu W910i

Paměť telefonu má pouze 40MB, takže pro hudbu a další multimédia budete využívat výhradně paměťové karty. Ty jsou formátu Memory Stick Micro (M2) a s telefonem dostanete kartu s kapacitou 1GB. Trochu zklamáním je pouze 2 Mpx fotoaparát, navíc bez LED diod a autofocusu. Nechybí možnost natáčet video, ale pouze v nízkém rozlišení. Ostatní výbava je zcela v souladu s dalšími Walkmany a telefony výrobce. Nechybí emailový klient, prohlížeč Netfront, RSS čtečka a možnost blogování. Překvapí ale schopnost v oblasti datových přenosů. Je to teprve podruhé, kdy Sony Ericsson nabídne kompletní kvarteto funkcí v podobě GPRS, EDGE, UMTS a HSDPA v jednom telefonu. Nechybí Bluetooth 2.0 s A2DP profilem.

Sony Ericsson W910i bude uveden na trh v průběhu listopadu tohoto roku, a to v červeném a černém barevném provedení. Předběžná cena je stanovena na 13 tisíc včetně DPH.

Technické parametry

Rozměry 99 x 50 x 12,5 mm
Hmotnost86 gramů
SítěQuad - band GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 + UMTS 2100 MHz
Displej aktivní TFT, 240 x 320 bodů , 262 tisíc barev, úhlopříčka 2,4 palce
Paměť40 MB
paměťové karty Memory Stick Micro (M2) (1GB karta v balení)
Operační systém-
Organizační funkcee-mailový klient s přílohami a automatickým stahováním, kalendář, úkolovník, poznámky, kalkulačka, časovač, stopky, 5 opakovaných budíků, synchronizace s PC, čtečka RSS kanálů, prohlížeč Netfront
Multimédia72 hlasá polyfonie, reálné tóny, hudební přehrávač, stereo FM rádio s RDS, přehrávač videosekvencí ve formátech 3GP a MP4, PhotoDJ, VideoDJ, MusicDJ, JAVA 2.0 s podporou 3D
Fotoaparát2 Mpx (1600 x 1200 pixelů)
video 320 x 240 bodů
přední VGA kamerka pro videohovory
Datové funkce USB 2.0 (podpora Mass Storage), Bluetooth 2.0
GPRS (třída 10), EDGE (třídy 10) UMTS (až 384 kb/s), HSDPA (až 3,6 Mb/s)
Baterie a výdržLi-Pol 930 mAh
Cena a dostupnost12 990 Kč
listopad 2007

TIP: přečtěte si o dalších novinkách:

Sony Ericsson K850i
Sony Ericsson W960i
Sony Ericsson W910i
Sony Ericsson K530
Sony Ericsson Z320i a Z250i

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze