Živé fotografie a videa nových W960i a W910i

2

Živé fotografie, první dojmy a exkluzivní video dvojice nových Walkmanů se špičkovou výbavou. Pokud vás zaujal UIQ Walkman s 8GB pamětí W960i nebo vysouvací W910i s HSDPA, čtěte dál. 45 FOTOGRAFIÍ, PRVNÍ DOJMY A 2x EXKLUZIVNí VIDEO

Sony Ericsson W960i - nejlepší Walkman s 8GB paměti

I když jsme se původně nejvíce těšili na K850i, nakonec na nás nejlepší dojem udělal high-end Walkman W960i. Maximální výbava, operační systém, 8GB paměti, Wi-Fi a žádné pochybné kousky s klávesnicí. Trochu zamrzí absence HSDPA i EDGE. Fotoaparát s rozlišením 3,2 Mpx je však dostatečný, navíc si poradí s nahráváním QVGA videa.

Tvarově i rozměrově je W960i velmi podobný svému předchůdci W950i. Díky zaoblenějším rohům se však lépe drží a celkový pocit z něj je lepší. Klávesnice je výborná a oproti W950i se jedná o velký skok kupředu. Ocenil jsem umístění vracečky a klávesy "c" na místo, kde jsou po ruce. Trojice dotykových kláves pod displejem ale bohužel opět slouží pouze k ovládání hudby. Pro pohyb v menu je proto potřeba využít kolečko Jog-dial na straně a dotykového displeje. Jeho krycí sklíčko je nezvykle vysoko nad displejem samotným, zarovnané s klávesnicí. Ťukání je tak trochu neobvyklé, ale pohodlnosti ovládání nezapuštěné sklíčko displeje nebrání a lze si na to velmi rychle zvyknout.

Potěšila nás rychlost, se kterou W960i reagovala na podněty. Prostředí operačního systému Symbian UIQ je stejné jako u modelu W950i, změny nenajdete na první pohled téměř žádné. Novinkou je pěkně zpracované prostředí přehrávače přímo v pohotovostním režimu. Nové grafiky se dočkala také samotná aplikace Walkmanu, která se animovanou grafikou v menu podobá modelu K850i. Díky 8GB paměti nebude nouze o místo pro vaše skladby. Nechybí FM rádio s RDS ani oblíbená a šikovná fukce TrackID pro identifikaci nahrané písničky.


Takto fotí W960i - upozorňujeme, že se jedná o předprodukční vzorek a kvalita fotografie se ještě zlepší. Na konferenci byly navíc velmi špatné světelné podmínky.

Absence fotoaparátu byla W950i tvrdě vyčítána. Sony Ericsson podruhé stejnou chybu neudělal a na zadní straně tak nalezneme 3,2 Mpx fotoaparát s automatickým zaostřováním a LED diodami. Potěší schopnost natáčet QVGA video rychlostí 30 fps. Prostředí fotoaparátu je stejné jako u modelu P990i nebo P1i a vše je dostatečně intuitivní a rychlé. W960i navíc konečně přináší také malou kamerku nad displejem, díky čemuž lze provozovat plnohodnotné videohovory.

Další výbava je veskrze stejná jako dříve, nechybí RSS čtečka, kvalitní emailový klient a prohlížeč Opera. Díky Wi-Fi bude načítání stránek rychlejší a v případě volného hot-spotu i zdarma, což potěší nejednoho uživatele. Aplikace pro ovládání Wi-fi je stejná jako u modelu P1i a fungovala bezchybně.

Celkový dojem z používání W960i je velmi dobrý. I když byl nejobletovanější novinkou model K850i, zlatou medaili od nás za celkový dojem dostává právě W960i. Už se těšíme na nástupce s HSDPA a lepším fotoaparátem, kterého budeme moci prohlásit za novou vlajkovou loď. Do konce roku se však již žádná další novinka neobjeví. Sony Ericsson W960i se na náš trh dostane v prosinci 2007. Předběžná cena činí vysokých 19 900 Kč včetně DPH.

Video ve vysoké kvalitě stahujte zde (xvid, 33MB)

Sony Ericsson W910i - tenký vysouvák s HSDPA a gyroskopem

Mnohem lépe než velmi drahý W960i se bude prodávat tento tenký slider. Za cenu 13 tisíc nabídne taktéž kvalitní hudební funkce. Dodáván bude ale pouze s 1GB kartou a disponuje jen 2 Mpx fotoaparátem, což cenu posílá níže. Celkově jsme měli z W910i dobrý pocit. Tenké tělo a měkký plast zajišťují pohodlné držení. Vysouvání je i u prototypu pohodlné, do horní úvrati pomůže pružina.

S povděkem kvitujeme velký 2,4 palcový displej, což u "hloupých" telefonů není běžný rozměr. Rozlišení QVGA je však již standardní. Jas displeje ovládá světelný senzor. Všimnout si lze nového popisku potvrzovací středové klávesy. Jinak je však menu standardní a velmi podobné dalším Walkmanům. Stejně jako u K850i, i zde se nachází nový animovaný správce multimédií. Novou grafiku dostal také Walkman. Novinkou je funkce Shake control, umožňující pohybem ovládat hudbu. V našem případě se nám to ale příliše nedařilo a pocit byl rozporuplný.

Co však fungovalo na jedničku bylo automatické přetočení displeje když jsme otočili telefon na šířku. Toto však funguje pouze ve správci multimédií, jinde v menu toto nelze využít. Novinkou je také funkce Sens Me, která automaticky uspořádá skladby také podle rychlosti a nálady.

Klávesnice telefonu je velmi pohodlná, žádné designové variace jsme se naštěstí nedočkali. Uživatelé Sony Ericssonu se pomalu budou muset rozloučit s klávesou zpět (vracečkou). U nových telefonů nalezneme po vzoru konkurence zelený a červený telefonek. Novinka se může pochlubit špičkovou datovou výbavou. Kromě GPRS a EDGE totiž přináší i UMTS a HSDPA.

Zklamáním je naopak fotoaparát. Ten má pouze 2 megapixely, chybí mu přisvětlovací diody i autofocus. Video umí také nahrávat pouze v rozlišení 176 x 144 bodů. Fotoaparát tak bude nejslabším článkem telefonu. Čočka navíc nemá krytku a nepatrně vystupuje nad okolní povrch.

Na Sony Ericsson W910i se můžete těšit v listopadu. Předběžná cena činí 12 990 Kč včetně DPH.

Video ve vysoké kvalitě stahujte zde (xvid, 29,8MB)

Diskuze ke článku
salátségra
Nu jéjej tudleten mobílek je úžasňoukej!!! Jen co bude někde v prodejně...hned ho koupím!!! chm=o(..zatím ho nemají ani na skladě =o(..Je žůža krásnej!!!! fákt!! ne že si ho všicí koupíííte!!! =oP ;o)
Kalios
Myslím že pokud bude stát těch 20 talířu tak si ho jen tak někdo hned nekoupí takže můžeš bejt klidná =DDd

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze