Sony Ericsson Mix Walkman v redakci: ptejte se!

12

Do naší redakce právě dorazila zajímavá novinka od Sony Ericssonu s označením Mix Walkman. Podívejte se na to, jaké jsou naše první dojmy z tohoto telefonu, a to třeba i na tradičním, podrobném videopohledu.

Sony Ericsson Mix Walkman právě testujeme. Ptejte se na vše, co vás zajímá. Své otázky pokládejte v diskuzi pod článkem a my vám na ně následně odpovíme buď přímo v ní nebo odpovědi zahrneme do připravované recenze.

Sony Ericsson Mix Walkman – oficiální fotografie

Preview: Sony Ericsson Mix Walkman: nový hloupý hudebník

V redakci se nám nově zabydlel jeden z posledních mobilních telefonů pro společnou značkou firem Sony a Ericsson, model s označením Mix Walkman. Jak už je asi z jeho názvu všem jasné, jedná se o telefon se zaměřením na hudbu. Kromě toho je to také relativně velmi levný telefon s cenou v průměru kolem dvou a půl tisíce korun. To je sice pro mnoho lidí plusem, na druhou stranu ale budou muset oželet otevřený operační systém Android, který výrobce u svých telefonů tak hojně používá. Je tedy primárně určený spíše mladším, méně náročnějším zákazníkům.

Sony Ericsson Mix Walkman je malý sympatický telefon

V této cenové kategorii nemůžeme čekat nic jiného, než že Sony Ericsson na výrobu Mix Walkmanu použil plastové materiály. To ale neznamená, že by snad působil nějak lacině, ba naopak. Při úchopu do ruky je náš pocit z telefon velmi příjemný, a to zejména díky krásně zaobleným hranám. Tak trochu vyčnívá spíše jeho výška než šířka, takže je to tedy s trochou nadsázky řečeno taková "tenká nudle". Rozhodně nás také potěšilo, že je Mix Walkman velmi lehký. Není ani divu, když výrobce dokázal hmotnost telefonu stlačit na neuvěřitelných 88 gramů. Za zmínku také stojí, že výrobce k přístroji dodává vyměnitelné barevné pásky, které se umísťují do jeho středové části, a dodají mu tak pokaždé úplně jiný šmrnc.

Sony Ericsson Mix Walkman – videopohled

Nyní pojďme z hardwaru trošku odbočit do softwaru, čili do programové výbavy Sony Ericssonu Mix Walkman. Telefon má "na" palubě uzavřenou platformu od Sagemu, která je svou koncepcí a vzhledem na první pohled celkem podobná prostředí Xperií, které výrobce používá u svých komunikátorů s Androidem. Vše je ale velmi zjednodušené, a funkčně o dost osekanější. Upřít se mu ale nedají relativně dobré reakce, a také v dané cenové kategorii celkem slušná rychlost.

Úplně jinak telefon vypadá po výměně středového barevného pásku

Na závěr dnešního rychlého prvního seznámení s telefonem se ještě můžete můžete podívat na trojici ukázkových snímků z vestavěného fotoaparátu, který slušně řečeno zrovna bohatým funkčním nastavením neoplývá. Pořízené fotografie patří ve své kategorii do průměru, a opět je provází u Sony Ericssonu notoricky známá výrazná datová komprese a také hladina digitálního šumu. Více už se dozvíte v připravované recenzi.

Takhle nějak fotí vestavěný fotoaparát Sony Ericssonu Mix Walkman

Sony Ericsson Mix Walkman právě testujeme. Ptejte se nás v diskuzi pod článkem na vše, co vás zajímá.

Technické parametry Sony Ericsson Mix Walkman

Konstrukce95,8 × 52,8 × 14,3 mm, 88 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3" (240 × 400 px)
Fotoaparát3,2 Mpx (2 048 × 1 536), , video: 240 × 320 px
Chipset
PaměťRAM: 64 MB, vnitřní paměť: 100 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémproprietální
Akumulátor1 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ3 2011, 3 500 Kč
Diskuze ke článku
Miloš Bíba
Dobrý den, mě by zajíalo jak to hraje, jaký vliv má případnýmegabass nebo clear bass nebo nejake loudness nebo jestli to neco takoveho vubec ma. Díky
Mobilmaniac
Dobrý den,mám otázky ohledně technických parametrů telefonu.
Jaká maximální kapacita pam.karty se dá použít v telefonu?
Kolik snímků za vteřinu má video natočené tímto telefonem?
Děkuji za odpověď.
MonikaSh
Píšete, že je to Sagem. Už jej trochu vyladili oproti prvním dotykovým Yendům? SW klávesnice je stejně nepoužitelná? A jde nastavit vlastní vyzvánění k SMS?
Roman
Myslim,ze Cedar bude lespsi volba.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze