Sony chce letos prodat 50 miliónů Xperií, o 28 % více než loni

10

Takřka většina předních světových výrobců má do budoucna ambiciózní plány. Světle vidí svou budoucnost také Sony, které hodlá v letošním fiskálním roce zvýšit prodej Xperií o 28 % a pokořit hranici 50 miliónů prodaných kusů.

Japonské Sony dělá v posledních letech velmi podařené telefony napříč všemi kategoriemi. Stejně jako LG se mu vyplatilo vsadit vše na Android a hodlá již sklízet ovoce. Fiskální roky končí u Sony vždy k poslednímu březnu. Za fiskální rok 2012, který tedy končil v březnu 2013, výrobce prodal 33 miliónů Xperií. O rok později, tedy za fiskální rok 2013, končící letos v březnu, se Sony povedlo prodat 39 miliónů Xperií, což je meziročně o 18 % více.

Design nastartovaný Xperií Z se Sony povedl

Za úspěchem stojí především skvěle odhadnutý designový směr, který Sony nasadilo s modelem Xperia Z na samém začátku roku 2013. Výrobce se tak do jisté míry odlišil od konkurentů a zároveň nasadil laťku poměrně vysoko. Ať už jde o styl, kvalitu nebo vybavenost. Vzrůstající prodeje Sony podporuje častou obměnou vlajkové lodě. Nově se začíná prodávat již Xperia Z2. Není proto divu, že si na aktuální fiskální rok Sony vytyčilo cíl 50 miliónů prodaných Xperií.

Letošní Xperie by měly prodeje ještě vylepšit

Pokud by se to japonskému výrobci podařilo, jednalo by se o 28% meziroční nárůst. Cíl je to smělý nicméně Sony má v portfoliu několik zajímavých modelů a rovněž se zdá, že se Xperie dostanou také do prodávaného segmentu levných telefonů, kde výrobci dlouho modely zcela chyběly.

Zdroje: online.wsj.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
jarda
Myslim, ze Sony proda letefonu mene nez pocita a vice jich proda Lg, ponevadz se stara o podporu a dava i na levnejsi pristroje kitkat.
jarda
Ani pro xperii Sp neni kitkat. Spatna podpora. A ani nemaji dobre vyladeny systemy. Pryc se Sony, malo se snazi.
rrr
Proč ne když slevní xperii z2 tak na 15000-16000 tisíc tak k tomu číslu budou mít určitě blíž než ze současnou cenovkou
anonim
Myslím, že by sony mělo i navíc nebýt předsudků, že samšunt, případně apple jsou nejlepší značky a nemají konkurenty, inu když 70% společnosti vůbec nepřímýšli o výběru telefonu, ale prostě jen všude vidí samšunt, tak se nedivte a s tou podporou to u sony vůbec není špatný, moje xperia p začínala na 2.3 a dostala se na 4.1, což je opravdu velký skok...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze