Šok při rozbalování nového Realme GT 6T. Na co výrobce zapomněl?

8
Šok při rozbalování nového Realme GT 6T. Na co výrobce zapomněl?
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • V prodejním balení chybí nabíječka, nelze tak využít 120 W
  • Dostalo se pouze na USB kabel a ochranné pouzdro
  • Samotný telefon vsadil na tenkou a lesklou konstrukci

Přesně před týdnem Realme oficiálně představilo novinku střední třídy nazvanou GT 6T. Ta spadá do populární řady GT, kde najdeme telefony s dobrým výkonem, rychlým nabíjením i povedeným vzhledem. Novinka doputovala i k nám na test.

Realme GT 6T

Krabička je na poměry Realme menší, už to dávalo tušit, že ne vše bude sluncem zalité jako u starších modelů s logem Realme. V krabičce proto nacházíme samotný telefon, USB kabel zakončený na jedné straně USB-A a na druhé USB-C + ochranné pouzdro matně modré barvy. A to je bohužel vše. Už i Realme tak naskočilo na trend, kdy v prodejním balení chybí nabíjecí adaptér. Zatímco u Applu či Samsungu to tolik nezamrzí, neboť nejsou zastánci rychlého nabíjení, u Realme ano. Model GT 6T podporuje 120W drátové nabíjení, a to nyní zájemce nemůže využít, dokud si patřičný nabíjecí adaptér nedokoupí.

Realme GT 6T
Obsah balení Realme GT 6T

Telefon v tmavě zeleném provedení zaujme tenkou konstrukcí, která kombinuje mírně zakřivený displej a zkosené boky. Kaňkou na kráse je, že celá zadní strana je šíleně lesklá, takže tudíž na ní ihned ulpívají otisky prstů, což není dobrá zpráva. Na druhou stranu většina uživatelů zřejmě využije dodávané pouzdro a telefon do něj umístí. Klíčová tlačítka jsou po stranách, v dobré výšce a pohodlně se tisknou.

Novinka zaujme i čelní stranou. Velký AMOLED displej má velmi malé rámečky, dojem pak umocňuje již zmíněné zakřivení. Není však nijak výrazné a mohlo by se jednat o kompromis, který by vyznavačům plochého displeje nemusel tolik vadit.

Realme GT 6T se právě začalo prodávat na českém trhu za 11 999 Kč. Pakliže vás o něm cokoliv zajímá, neváhejte nám dotaz položit v diskuzi přímo pod tímto článkem.

Realme GT 6T

Rozměry162 × 75,1 × 8,7 mm, 191 g
DisplejOLED, 6,78" (2 780 × 1 264 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 7+ Gen 3,
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor5 500 mAh
Diskuze ke článku
Petr Paulika
Petr Paulika
Naposledy upraveno: 28. 6. 17:56
Buďte rádi, že jste v tom environmentálním balení měli aspoň ten telefon. Za chvíli budou výrobci dodávat už jen prázdnou krabičku s čistým vzduchem.
Jaroslav Paleček
Jaroslav Paleček
V krabičce s mojí Motorolou G 84 byl kromě kabelu i 33 W nabíjecí adaptér.
Pc Wifi
Pc Wifi
xiaomi 13t, motorola edge40, 67W adapter... ale verim ze casem zmizi i u techto znacek.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
To je hnus design.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze