Snapdragon 865 bude kralovat celý rok. Verze Plus není v plánu

13
Snapdragon 865 bude kralovat celý rok. Verze Plus není v plánu
Fotografie: Qualcomm
  • Informaci přinesl finanční ředitel čínského výrobce MEIZU
  • Důvodem by mohl být i malý zájem ze strany výrobců telefonů

Pokud jde o mobilní telefony s Androidem, je nekorunovaným králem mezi dodavateli procesorů Qualcomm a jeho řada Snapdragon. V loňském roce to byl Snapdragon 855, který se ve druhé polovině roku dočkal k jistému překvapení upgradované verze označené jako Snapdragon 855+. Ta přinesla přetaktování jader a ve výsledku ještě vyšší výkon, který se osvědčil především v herních telefonech. Do roku 2020 Qualcomm vstoupil s procesorem Snapdragon 865, který se nachází například v Xiaomi Mi 10 Pro nebo Galaxy S20, ovšem určených výhradně pro trh v USA. Na každý pád se očekávalo, že ve druhé polovině roku by mohla dorazit varianta Snapdragon 865+.

Spekulace nicméně nyní utnul finanční ředitel čínského MEIZU, Wan Zhigiang, který, jak informuje server gizmochina.com, uvedl, že se v letošním roce s verzí Plus vůbec nepočítá. Nic samozřejmě není definitivní, dokud to nepotvrdí samotný Qualcomm, avšak váha slova ze strany vcelku významného světového výrobce je značná.

Pravé důvody možné absence Snapdragonu 865+ známé nejsou, avšak nalézt by je možné bylo. Qualcomm vylepšené verze vydává vesměs na vyžádání výrobců mobilních telefonů. V letošním roce je však zájem poměrně vlažný. Výrobci, jako je například Google nebo Nokia, se totiž netají tím, že možná ani nesáhnou po nejvýkonnějším Snapdragonu 865. Namísto něj často volí o něco méně výkonný, avšak mnohem levnější Snapdragon 765G. Jeho výkon je nadále velmi vysoký a rovněž podporuje žádané 5G sítě.

Diskuze ke článku
Covername
Jeden čas se tu psalo, že za to může 5G, tak ať si 5G modul strčí do ejnusu, protože 5G žádný přínos pro běžného člověka nemá.
RRR
V tom pripade si letos Apple smlsne na Snapdragonu! Jeho A14 bude uz na 5nm a oni nejsou schopni ani vydat vylepsenou verzi. Cekal jsem, ze se pluskova verze objevi na Note 20. :/ Letos asi zadny telefon nekoupim a pockam na 875.
End
Nedivím se, nebyl by tam žádný skok, až bude 5nm 875 to bude teprv ono.
RRR
Nedavno se psalo na zahranicnich webech, ze unikl benchmark z Note 20 a frekvence cpu byly vyssi net u 865, takze se ceka, ze bude mit lepsi verzi, tak ted nevim.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze