Snapdragon 850 oficiálně představen. Je ušitý na míru notebookům

4
Snapdragon 850 oficiálně představen. Je ušitý na míru notebookům
  • Qualcomm představil nový čipset speciálně pro notebooky s Windows 10
  • Je stvořený pro nové Always-On notebooky
  • Do telefonů se zcela jistě nepodívá
  • První počítače se Snapdragonem 850 mají dorazit již letos

Na právě probíhajícím tchajwanském Computexu Qualcomm oficiálně představil nový procesor s názvem Snapdragon 850. Ale nenechte se zmást: nejedná se o nový procesor pro telefony, nýbrž je výhradně určený pro Always–On notebooky s Windows 10. Jak už název napovídá, jedná se o notebooky, které v podstatě nevypínáte a běží neustále. Jejich poznávacími znaky je velká výdrž na baterii a kompaktnost.

Nový Snapdragon 850 je víceméně jen lehce vylepšený a počítačům uzpůsobený Snapdragon 845. Bude používat stejné jádra Kryo 385, která ale budou mít nepatrně vyšší takt. Snapdragon 850 by měl nabídnout o 30 % vyšší výkon a o 20 % lepší efektivitu než jeho předchůdce 835, který poháněl první generaci Always-On notebooků. Oba je ale spojuje stejná výrobní technologie 10 nm.

Qualcomm a Microsoft věří, že díky Always–On notebookům změní způsob, jakým lidé přemýšlí nad přenosnými počítači a naučí je o nich uvažovat podobně jako o telefonech – že mají být zapnuté neustále, místo toho abyste je pokaždé zdlouhavě zapínali a vypínali. Snapdragon 850 samozřejmě má své limity, takže nemůžete očekávat, že by zvládl nějaké výkonově náročné procesy. Nicméně na běžnou kancelářskou práci bude víc než dostačující.

Snapdragon 850 a jeho specifikace

Prozatím víme, že první zařízení s novým procesorem by se měla začít objevovat ještě před Vánoci. Mezi potvrzenými partnery je například Samsung a Qualcomm se nechal slyšet, že je domluvený s mnohem více výrobci než v případě první generace Always–On notebooků, takže se asi máme na co těšit.

Diskuze ke článku
Areon
Čím víc konkurence pro Intel, tím lépe.
Peter
Zdravím, chcem sa spýtať, aké notebooky patria do prvej generácie Always On ?
mato
Nič moc, vzhľadom na to o koľko sú laptopy väčšie rozmerovo aj baterkou, by som čakal výraznejší nárast výkonu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze