Snapchat vám nově umožní ukládat fotky a videa

Snapchat se stal populární aplikací díky svému novátorskému přístupu ke komunikaci v podobě pouze dočasně přístupných zpráv a obrázků. Od té doby se snaží podobnou funkci nabídnout i jiné aplikace, ale zdá se, že Snapchat míří opačným směrem a snaží se od tohoto principu trochu odstoupit. Nová funkce se jmenuje Memories (Vzpomínky) a jak už název napovídá, půjde pomocí ní ukládat obsah na delší dobu.

TIP! Populární Snapchat se údajně brzy dostane na Windows Phone

Snapchat

Funkce vám uloží vaše „snapy“ (tedy obrázky nebo videa) velmi jednoduchým způsobem. Stačí vyfotit fotku či nahrát video, poté jen klepnout na ukládací tlačítko a daný obsah se uloží do vašich Vzpomínek. Pro přístup k veškerému uloženému obsahu je nutné pouze swipnout nahoru z prostředí kamery a následně napsat klíčové slovo, podle kterého se vyhledají příznačně označené obrázky a videa.

Můžete rovněž již uložené snapy sdílet přímo z vašich Vzpomínek, přičemž budou na první podle rozlišitelné od ostatního obsahu podle speciálního rámečku, takže vaši přátelé vždy poznají, že jde o něco z vaší minulosti, co jste si uložili. Další revoluční změnou je možnost nahrávat do "My Story" starší fotografie, které jste pořídili mimo Snapchat, klasickou aplikací fotoaparátu.

Na nové funkce se můžete podívat v tomto videu

Občas se vám také muže stát, že ukazujete přátelům něco na vašem Snapchatu, ale zároveň víte, že tam máte něco, co nechcete, aby viděli. S tím má pomoci další nové funkce, které ukládá vámi zvolený obsah do složky My Eyes Only (Pouze pro mé oči), která může být otevřena pouze po zadání hesla. Takže některé osobnější fotky a videa zde mohou být bezpečně schovány.

Všechny nové funkce budou postupně odesílány vybraným uživatelům v průběhu následujícího měsíce, takže může chvíli trvat, než se jich dočkáte. Snapchat však každopádně ustupuje z jedné ze svých nejvýraznějších vlastností, která ho odlišovala od dalších služeb, tedy možnosti pouze okamžitého sdílení příspěvků, fotek a videí, které za poměrně krátkou dobu zmizí v nenávratnu. Snapchat také ustupuje od své zásady, že lze okamžitě do sekce My Story sdílet pouze fotografie a videa pořízená přímo v Snapchatu. Aplikace se tak posunuje blíže službám jako je například Instagram.

Stáhnout Snapchat

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: snapchat-blog.com, androidcommunity.com