Snapchat má kompletně nový design. Líbí se vám?

Snapchat má kompletně nový design. Líbí se vám?
Fotografie: Snapchat
  • Oblíbenost Snapchatu upadá, a proto přichází na řadu změny
  • Jednou z těch zásadnějších je redesign
  • Snapchat se chce odlišit od ostatních sociálních sítí, především od Facebooku

Snapchat dlouhodobě zápolí s malým dosahem, nových uživatelů nepřibývá, což se negativně projevuje na ziscích společnosti. Snapchat bojuje s Facebookem a Instagramem, když se obě sociální sítě do značné míry inspirovaly většinou důležitých prvků právě ze Snapchatu. Ten se nyní rozhodl změnit design aplikace, aby se odlišil a zároveň zpříjemnil konzumaci obsahu všem uživatelům.

Snapchat

Původní Snapchat byl rozdělen do tří záložek – Příběhy uprostřed, Chat nalevo a Objevujte napravo od domovské obrazovky. Nově z nabídky zmizela samostatná záložka Příběhy a Snapchat se dělí na záložky Kamarádi, ve které jsou nově i chaty s přáteli, a Objevujte, v níž jsou příběhy od vydavatele a komunity Snapchat. Snapchat viděl jako hlavní problém to, že se příběhy od vydavatelů a přátel mísily, což vedlo k menšímu zájmu a větší frustraci.

Informace jsou zobrazovány chronologicky a uživatel může snadno listovat až téměř donekonečna, speciální vnitřní algoritmy pak přizpůsobují obsah, který by vás mohl zajímat. Od změny designu si tvůrci slibují větší zájem a růst počtu uživatelů. Snapchat chce, aby se obsah přizpůsoboval každému jednotlivci, ne tomu, co aktuálně zajímá vaše přátele, na čemž naopak staví konkurenční Facebook. Aktualizace bude mezi uživatele uvolňována postupně.

Stáhnout Snapchat

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroj: mashable.com, theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze