Snadná opravitelnost, rychlé nabíjení a USB-C. To je Surface Laptop 3 od Microsoftu

4
Snadná opravitelnost, rychlé nabíjení a USB-C. To je Surface Laptop 3 od Microsoftu
  • Novinkou je přítomnost rychlého nabíjení, které doplní 80 % kapacity baterie za méně než jednu hodinu
  • Microsoft Surface Laptop 3 by měl být třikrát výkonnější než MacBook Air
  • Nechybí ani praktické USB-C či elegantní hliníkové tělo

Dnešní tiskovou konferenci zahájil CEO společnosti Microsoft, Satya Nadella, který po krátkém náhledu do minulosti zařízení Surface přivítal Panose Panaye – muže zodpovědného za kategorii produktů Surface. Ten podobně jako Nadella zdůraznil, jak důležité je, aby byl uživatel v centru veškerého dění a následně představil vylepšený Surface Laptop 3. Jaké jsou jeho hlavní přednosti?

Surface Laptop 3

Jednou z klíčových schopností tohoto zařízení je pohodlné psaní, které má zajistit tichá klávesnice s rozestupem 1,3 mm mezi jednotlivými klávesami a o 20 % větším touchpadem. Klávesnici jsme si nemohli vynachválit již na Surface Laptopu 2, takže věříme, že se Microsoftu povedla i zde.

Další inovací má být jednoduchost, s jakou je možné se dostat k interním komponentám. Během prezentace jsme tak mohli nahlédnout přímo pod klávesnici, kterou Panay jednoduše „odepnul“ od zbytku těla. Pro servisní techniky to znamená například jednoduchou výměnu úložiště a v případě potřeby i snadnou opravitelnost. Podle posledních informací se však stále nepočítá s výměnou jednotlivých komponent samotnými uživateli. Díky hliníkové konstrukci je zařízení lehké a kromě USB-A disponuje konečně také praktickým USB-C (3.1). Podobně jako u Surface Pro 7 bohužel můžeme zapomenout na podporu Thunderbolt 3, která by umožnila například připojení externí grafické karty. Z dalších konektorů nechybí 3,5mm jack, USB-A či standardní Surface konektor.

Z dalších novinek, které stojí za pozornost, můžeme zmínit rychlé nabíjení, pomocí něhož lze nabít zařízení na kapacitu 80 % za méně než jednu hodinu. Uvnitř se nachází procesor AMD Ryzen Surface Edition, který má být údajně nejvýkonnějším ve své kategorii. Pochopitelně nechybí ani krásný displej s technologií Pixel Sense zabalený do luxusně vypadajícího hliníkového těla dostupného hned v několika barevných variantách (černá, stříbrná, zlatá, modrá). Podle Microsoftu má být nový Surface Laptop 3 hned třikrát výkonnější než MacBook Air.

Microsoft Surface Laptop 3

13palcová verze bude nabízena za 999 amerických dolarů, což je zhruba 28 tisíc korun i s DPH a větší 15" varianta za cenu 1 199 USD, tedy přibližně 34 tisíc korun i s daní. Oba dva modely mají být dostupné již 22. října.

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Fajn noťas akurát už tam mohli dať Thunderbolt 3... No čo niečo si musia nechať aj pre budúcu generáciu :D
Mio
Snadná optavitelnost hned prvá v nadpisu a pak v článku ji zmiňujete jen jako obyčejnou domněnku. A úplně jste to "zabil" tím "praktickým USB-C 3.1 konektorem". Nic takového neexistuje a jako redaktor odborného webu by jste to měl vědět a nešířit takové bludy.
HeXXX
Hezké, ale raději zůstanu u Apple :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze