SMS jízdenky v Česku: rekordmanem je Ústí, Praha je uprostřed

8

Virtuální operátor SAZKAmobil uspořádal průzkum, ve kterém se zaměřil na využívání SMS jízdenek ve větších městech. Nejvíce SMS jízdenek používají obyvatelé Ústí nad Labem, nejméně pak v Pardubicích.

Službu SMS jízdenky používají cestující dopravních podniků pravidelně nejen v Praze, ale i v dalších krajských městech. Podle statistik virtuálního operátora SAZKAmobil v Ústí nad Labem dokonce více než třikrát častěji než v hlavním městě. Mezi města, kde se nejčastěji využívá tento typ jízdenek, patří kromě Prahy a Ústí nad Labem ještě Plzeň či Liberec. Přibližně o polovinu méně pak posílají SMS jízdenky cestující v Olomouci, Brně a Zlíně. Obyvatelé Karlových Varů, Pardubic a Hradce Králové si lístek na městskou hromadnou dopravu pořizují raději tradičním způsobem, odhalil to průzkum SAZKAmobilu.

TIP: SAZKAmobil slaví 1. narozeniny. Získal již 150 000 zákazníků

SAZKAmobil

„Nejčastěji posílají cestující SMS jízdenky v pondělí a pátek mezi 14. a 17. hodinou. Absolutní špička je v 16 hodin, kdy lidé cestují z práce. Nejaktivnější uživatel této služby zakoupil za měsíc z jednoho čísla 36 SMS jízdenek,“ říká Jan Schmiedhammer, ředitel SAZKAmobilu. Běžný uživatel této služby si koupí za stejné období průměrně 6,3 jízdenky.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Jirka T.
Kde na to ty lidi v ústí berou. Když je sms jízdenka drahá jak v prase, když je tam pomalu největší nezaměstnanost :D
Radim
Co je to za reklamní článek SAZKAmobilu ??
tom
No nevím, jestli zákazníci SAZKAmobilu jsou odpovídající vzorek obyvatelstva. :-)
Martin
Takže se nabízí otázka.
Napsal jste tento článek za provizi od Sazka mobilu ( nebo to byla podmínka, že u Vás Sazka mobil zada reklamu)? A nebo si ulehcujete prací a vytvoříte nic neodpovídající článek na základě jedné tiskové zprávy?
Na základě článku: http://www.usetreno.cz/mobilni-virtualni-operatori/ se jedna o 0,6% sim karet. To je asi vypovídající hodnota vaše článku. 0,6%. Není to trochu málo ? A co ten zavádějící název: SMS jízdenky v Česku ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze