Smartphony Nokia by se mohly vrátit na konci roku 2016

59

Součástí prodeje mobilní divize Nokie Microsoftu byla i licence na používání značky Nokia. Poté, co Microsoft tento týden představil první smartphone pod svou značkou Microsoft Lumia, se zdálo, že smartphony Nokia jsou definitivně pohřbeny. Vše však může být jinak. Nokia plánuje oživit smartphony Nokia pod svou taktovkou.

Známá značka a zvuk, který má stále mezi zákazníky, má pro Nokii velkou hodnotu, a není proto divu, že finská firma nechce, aby skončila v propadlišti dějin. Generální ředitel Nokie Rajeev Suri v rámci akce Nokia Capital Markets Day 2014 potvrdil, že se hodlá vrátit na trh s chytrými mobilními telefony.

Tisková konference Nokia

Neznamená to však, že by se Nokia chtěla znova pouštět do výroby sama, ale bude licencovat svou značku pro OEM a ODM výrobce. Je tak více než pravděpodobné, že příští Nokie nepoběží na Windows Phone, ale na Androidu po čemž už řada uživatelů dlouho volala. Nokia však nechce pouze propůjčit své jméno, ale chce se podílet na softwarové a designové částí. Má v plánu udržet si určitou kontrolu nad ODM, aby udržela kvalitu a hodnotu své značky.

Neznamená to však, že by se nové Nokie objevily v následujících měsících. Nokia je stále vázána smlouvami s Microsoftem, která vyprší až posledním čtvrtletí 2016.

Zdroje: wmpoweruser.com, phonearena.com, nokiapoweruser.com

Diskuze ke článku
Oky
Snad se ji bude dařit. WP nesnasim
qwertz
To bych si přál
Lukis
Dává to smysl, protože vůbec nebudou začínat od nuly. K androidu by mohli připojit i projekt Sailfish OS, což by určitě pomohlo obou stranám a taky by to potěšili nejednoho zákazníka.
Lukáš
No co jiné než android by tam mohli dát, to bych se opravdu nasmál, protože je jasné co by to udělalo s MS a jejich WP, kdyby to v Nokii vzali za správný konec. Taková nokia a android5, no já bych do toho šel hned XD Jen by to nesměly být takové cihly jako současné lumie :))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze