Smartphony HTC dostaly ve Velké Británii stopku. Příčinou je sporný patent

3
Smartphony HTC dostaly ve Velké Británii stopku. Příčinou je sporný patent
  • Na oficiálních stránkách výrobce jsou smartphony označeny za vyprodané
  • Důvodem je soudní spor o patent se společností IPCom

Soudní rozepře mezi HTC a společností IPCom vyústila v zákaz prodeje smartphonů HTC na území Velké Británie. Spor, který byl původně vyřešen domluvou a příslibem HTC distribuovat smartphony, které nebudou obsahovat technologie IPCom, se opět stal aktuálním poté, co zástupci IPCom zjistili, že HTC nesplnilo svou část dohody a dále nabízelo smartphony porušující patenty jmenované společnosti.

Podle zástupců IPCom tak HTC „nehrálo podle stanovených pravidel“ a prokázalo „neúctu k právnímu systému a rozhodnutí britského soudu“. Mluvčí HTC uvedla, že společnost, jakožto technologický inovátor, bere otázku duševního vlastnictví velmi seriózně a v současnosti celou situaci aktivně přezkoumává.

Ve Velké Británii mezitím přestaly HTC smartphony prodávat operátoři O2, EE nebo prodejce Carphone Warehouse. Jediným prodejcem, který má telefony HTC stále v nabídce, je internetový gigant Amazon. Na trhu rovněž zůstává HTC 5G router nebo brýle pro virtuální realitu. Na oficiálních stránkách HTC jsou smartphony označeny za vyprodané.

Diskuze ke článku
jarmila
otázkou je, zda to někdo pozná..:)
FantomasMan
FantomasMan
Až 2021 ?! To je sila. V tom čase už budú mať Čínske mobily zabudovanú "fontánu"...
XYZ
Všech 5 zbývajících uživatelů HTC v Británii spáchalo sebevraždu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze