HTC možná oživí řadu Wildfire. Unikají dva velmi základní smartphony

1
HTC možná oživí řadu Wildfire. Unikají dva velmi základní smartphony
  • Chystají se modely Wildfire a Wildfire E1, oba nabídnou více než 6palcový displej
  • Spolehnou se na procesory MediaTek a 3GB operační paměti
  • Samozřejmostí jsou fotoaparáty, v jednom případě dokonce duální

HTC se z klíčových trhů postupně stahuje. Důkazem budiž fakt, že pro rok 2019 dosud nepředstavilo žádnou vlajkovou loď. Existuje možnost, že se bude výrobce soustředit jen na vybrané trhy, kde vidí potenciál k úspěchu. Není tak náhoda, že se o chystaných telefonech dozvídáme skrze ruský server. Překvapením je, že novinky mají být pokračovateli dávné řady Wildfire. Někteří si vzpomenou na vůbec první HTC Wildfire s prostředím Sense, případně na červený Wildfire S. Dnes však bude řeč o jiných kouscích.

V prvé řadě se spekuluje o HTC Wildfire. Ano, název bude pouze takto prostý a tedy zaměnitelný se starším telefonem. Jelikož unikly obrázky, můžeme vidět, že HTC dá do kupy moderně vyhlížející telefon s gradientním barevným odstínem a velkým 6,21palcovým displejem. Ten bude typu IPS a v horní části bude mít malý kapkovitý výřez. Příslušnost k levnějším zařízením prozrazuje nasazení HD+ rozlišení. Pod kapotu se nastěhuje procesor Helio A23 od MediaTeku s 3GB operační pamětí. Interní paměť bude mít velikost 32 GB.

HTC Wildfire 2019
HTC Wildfire 2019

Wildfire se má pochlubit duálním zadním fotoaparátem. Hlavní snímač bude 16megapixelový a sekundární kamerka 5megapixelová. Společnost jim na zadní straně dělá čtečka otisků prstů. Na čelní straně pak operuje 5megapixelová selfie kamera. V další výbavě se objevuje podpora LTE, Bluetooth, dvou SIM karet a potěší přítomnost 3,5mm jacku. Baterie má mít kapacitu 3 500 mAh.

Druhou novinkou má být HTC Wildfire E1 a s největší pravděpodobností půjde o ještě levnější smartphone. Například displej je o něco menší, má 6,09 palce a větší rámečky. Rozlišení displeje se zastaví na HD+ hodnotě a dojde i na malý výřez v horní části. Wildfire E1 má být osazen procesorem Helio A22 od MediaTeku a 3GB operační pamětí. Úložiště pojme 32 GB dat.

HTC Wildfire E1
HTC Wildfire E1

Na zadní straně je již jen jeden 13megapixelový fotoaparát, jemuž dělá společnost nejen přisvětlovací dioda, ale také čtečka otisků prstů. Čelní kamerka si vystačí s 5 megapixely. Opět nechybí podpora dvou SIM karet, LTE a Bluetooth. Ani levnější kousek nepostrádá 3,5mm jack. Baterie si už bude muset vystačit jen s kapacitou 3 000 mAh. V tuto chvíli nebylo oznámeno, kdy se novinky představí a ani jejich ceny.