Slábnoucí baterie? Smůla, na prstenu Galaxy Ring ji takřka nelze vyměnit

2
Slábnoucí baterie? Smůla, na prstenu Galaxy Ring ji takřka nelze vyměnit
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Výměna baterie vyžaduje zničení celého prstenu
  • iFixit nahlédl také do nitra celého prstenu na komponenty

Chytré prsteny jsou novým doplňkem k našim telefonům, které mohou sledovat naše zdraví nebo sloužit k bezkontaktním platbám. Svůj model letos představil i Samsung, a to pod názvem Galaxy Ring. Server iFixit se rozhodl podívat se na prsten podrobněji a díky tomu odhalil zajímavé detaily o jeho konstrukci.

Samsung Galaxy Ring

Pokud by se například baterie ve vašem prstenu začala vybíjet nebo s ní bylo něco v nepořádku, byla by to špatná zpráva. Baterii totiž nelze vyměnit bez fatálního poškození prstenu. K rozebrání prstenu je nutné roztavit epoxidovou pryskyřici na jeho vnitřní straně a následně zbytky zcela odstranit.

Samsung Galaxy Ring
Rozebrání prsten zničí

iFixit pořídil také CT snímky prstenu, které ukazují, jak důmyslně Samsung uspořádal veškeré komponenty do neuvěřitelně malého prostoru. Uvnitř se nachází Bluetooth 5.4, anténa pro komunikaci s telefonem, čip pro NFC a malá cívka pro bezdrátové nabíjení.

Samsung Galaxy Ring

Přestože se jedná o zajímavé zařízení, bohužel se na českém trhu neprodává, a zatím to nevypadá, že by tomu mělo být jinak, alespoň u této generace. Samsung se rozhodl upřednostnit jiné trhy.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Jako Pixel watchky :D
Janek Fanek
Janek Fanek
Cena zcela určitě silně přesahuje užitnou hodnotu, nemožnost výměny baterie jen podtrhuje nevhodnost nákupu. Není to pouze tento prsten, podobně je na tom i další produkt Samsungu a to nová sluchátka buds 3 pro. A to vše navzdory prohlášení evropské komise o opravitelnosti výrobků v EU. Prostě něco jiného je administrativa a něco jiného realita.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze