Skvělá zpráva pro děti i rodiče: YouTube Kids dorazilo do Česka

3
Skvělá zpráva pro děti i rodiče: YouTube Kids dorazilo do Česka
  • Více než 160 miliard zobrazení, desítky milionů stažení a přes 14 milionů aktivních uživatelů týdně – takovými čísly se může pyšnit aplikace YouTube Kids, která je nyní k dispozici i v České republice
  • S celou rodinou si tak můžete užít jedinečný obsah a bezpečné prostředí pro jeho objevování
  • To díky mnoha funkcím rodičovské kontroly a speciálním algoritmům vyvinutým s ohledem na naše nejmenší

YouTube Kids umožní společně s dětmi sledovat inspirativní videa ze zahraničí i z Česka. Namátkou se můžete vrhnout do šmoulích dobrodružství, sledovat Požárníka Sama i poslouchat písničky Štístka a Poupěnky. Starší děti se zase mohou například díky kanálu Marka Valáška snadno seznámit se základy matematiky.

V aplikaci YouTube Kids najdete:

  • zábavné a interaktivní grafické rozhraní: Díky velkým a barevným ikonám se v aplikaci snadno zorientuje i malé dítě. Vyhledávat lze i prostřednictvím hlasu. Oblíbené video tedy najdou i ti diváci, kteří ještě neumí číst a psát.
  • obsah pro celou rodinu: v aplikaci YouTube Kids mohou děti rozvíjet svou fantazii a samy objevovat nová videa. K dispozici jsou jim čtyři kategorie: Pořady, Hudba, Výuka a Prozkoumat
YouTube Kids

Google ví, že každá rodina je jiná. Proto v aplikaci dává široké možnosti kontroly nad obsahem, který vaše děti sledují.

  • Díky funkci Rodiči schválený obsah můžete určit, k jakým kanálům či videím dostanou děti přístup. Výběr zahrnuje sbírky vytvořené přímo YouTube Kids týmem i externími partnery. Obsah můžete schválit, když půjdete do Nastavení a v profilu dítěte vyberete Pouze schválený obsah.
  • V aplikaci máte možnost například mladším dětem v prostředí YouTube Kids zablokovat vyhledávání a mít tak maximální kontrolu nad obsahem, ke kterému budou mít přístup. Naopak starším dětem lze vyhledávání v aplikaci povolit a nechat je svobodně objevovat. Stačí přejít do Nastavení, kliknout na profil dítěte a vybrat Povolit vyhledávání.
  • Pomocí Časovače můžete dětem v aplikaci nastavit časový limit, po jehož vypršení se aplikace zablokuje. K použití této funkce v Nastavení klikněte na Časovač a nastavte čas, po jehož dosažení se aplikace zablokuje.
  • Přístup prostřednictvím hesla vám umožňuje nastavit heslo pro přístup do Nastavení a zobrazení dalších informací v aplikaci.
  • Vaše ratolest si může pro zabezpečení svého účtu nastavit také vlastní tajný kód. Díky tomu se ostatní děti na daném zařízení nedostanou k videím a funkcím, které nemají k dispozici ve svých profilech. Když své heslo dítě zapomene, můžete ho jednoduše smazat. K vytvoření hesla klikněte na profil dítěte v levém horním rohu, jděte do Nastavení a vyberte možnost Tajný kód dítěte.
  • Aplikaci YouTube Kids můžete také používat jako nepřihlášený uživatel. V tom případě vám však nejsou k dispozici žádné funkce spojené se soukromým účtem, například posílání, sdílení, lajky aj.
  • Videa, která se v aplikaci nacházejí, vybírá Google prostřednictvím algoritmického filtru a ačkoli tento systém přísně a neustále testuje, dodává, že žádný algoritmus nebude nikdy 100%. Proto když uvidíte nějaké video, které vám přijde nevhodné, upozorněte na něj pomocí tlačítka Více (tři tečky) a zvolte možnost Blokovat video nebo Nahlásit.

YouTube Kids podporuje i 360stupňová videa a jejich snadné prohlížení. Stačí pohybovat mobilem nebo tabletem směrem, kam se chcete podívat.

Stáhnout YouTube Kids

Google Play (zdarma) App Store

Diskuze ke článku
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Už ho mají v tabletu, vypadá to dobře, byť pro trochu starší dítě už to nevidím.
kjkszpj
Toto je fajn, potesilo ????
Řezňýk
Google tak bude moci přesněji a snáze cílit svoji podprahovou propagandu...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze