Google Nexus 7 naživo: sedmipalcová novinka ze všech stran

10

Včera byl oficiálně představen nový multimediální tablet do kapsy – Google Nexus 7. S sebou přinesl některé dobré hardwarové specifikace, příznivou cenu, zdaleka ne všechny ale uhranul. Rozhodli jsme se tedy podívat po internetu a vytvořit pro vás kompletní foto a video galerii tohoto očekávaného tabletu.

Přesnější informace včetně podrobnějšího popisu naleznete v našem včerejším preview. Dnes se zaměříme čistě na vzhled, vizuální podání přístroje a to, jako vypadá naživo. Pojďme se na něj tedy podívat.

Přední strana

Přední strana nabízí pohled na sedmipalcový IPS displej s rozlišením 1280 x 800 pixelů. Displej je rozměry i technologií takřka totožný s recenzovaným tabletem Galaxy Tab 2 7.0, na rozdíl od něj ale nabízí o poznání lepší rozlišení (Tab má pouze 1024 x 600 pixelů). Jediné, co se nám opravdu nelíbí, je trestuhodně nevyužité prázdné místo na okrajích kolem displeje. Nahoře pak už zbývá místo jen pro kamerku.

Zadní strana

Zadní kryt patří mezi ty nejzajímavější části tabletu. Je lehce prohnutý a texturovaný, což je nejen příjemné na dotek, ale také velmi stylové a originální. Přístroj se navíc díky tomu dobře drží a nevyklouzává. Zadní stranu také zdobí texturované logo výrobce a název modelu.

Strany přístroje

Strany jsou tlačítky téměř neposkvrněny. Z pravé strany nalezneme regulaci hlasitosti a vypínací/zamykací tlačítko. Dole pak obligátní microUSB port a konektor 3,5 mm Jack. Bohužel jsme se nedočkali žádného HDMI portu ani jiných dodatečných konektorů, což je rozhodně škoda.

Screenshoty displeje

K mání je i několik screenshotů displeje s běžícím operačním systémem Android 4.1 Jelly Bean. K vidění je nová zamykací obrazovka, nová tapeta, uživatelské prostředí a lehce pozměněné menu, stejně jako nová notifikační lišta. Více se o nové verzi systému dozvíte v našem speciálním článku.

Google Nexus 7 rozhodně z prvního pohledu nezaujme všechny, nabízí ale velmi příjemný kompromis mezi stylovým, originálním a také neutrálním vzhledem, který se může zamlouvat velkému počtu uživatelů. Otázkou už jen je, nakolik praktický tablet bude. To už je ale jiný příběh.

Zdroje: pocket-lint.com, reviews.cnet.com, androidcentral.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
Peter Kováč
Ten tablet chcem!
Jirka
Hezký, hezký ....ale cena u nás bude asi jako s Kindle Fire, tzn. že ne "nedostane" skoro pod šest tisíc....
A škoda nevyužitého displeje kolem, vypadá trochu jako fotorámeček, do obýváku...
Morous
Bez podpory paměťovek o ničem ...
radek
Žádný foťák, žádný HDMI, žádný slot SD karty. Ta 8GB verze je pro mně totálně nepoužitelná a k tomu žádný slot pro rozšíření - cena je tomu odpovídající, ale očekávám, že ne u nás. 16GB je fakt minimum. Z mobilu jsem zvyknutý už na 32GB kartu. Jako výhodu vidím jen ten našlapaný HW. Výdrž se zdá být slušná v porovnání s konkurencí. Každopádně pro Kindle Fire je to není dobrý den.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze