Google Nexus 10 kompletně uniká: bude mít lepší displej než iPad

10

Má být představen až v pondělí, ale Google tradičně neuhlídal své novinky a na internet kompletně uniká také očekávaný Google Nexus 10, který pro amerického giganta vyrobí Samsung. Bude mít špičkový displej, vysoký výkon a zřejmě bude kovový. Máme i mnoho fotografií.

Pokud se už nemůžete dočkat pondělního odhalení nového tabletu od Googlu, máme zde pro vás pořádný únik informací o Google Nexus 10. Obrázky a novinky přinesl server briefmobile.com a není jich málo. Tablet zachycují ze všech stran a máme i poměrně dobré informace o výbavě. Podívejte se tedy, jak nový Nexus 10 vypadá a jakou výbavu přinese.

Nový Google Nexus 10 bude mít špičkový 10,1palcový displej s jemným rozlišením a podle všeho i kovová záda

Špičkový displej, vysoký výkon

Chloubou tabletu, který pro Google vyrobí korejský Samsung, bude zejména špičkový 10,1 palcový displej s rozlišením 2560 x 1600 pixelů. Jemnost displeje tak bude přímo ukázková, konkrétně 298,9 ppi, což je mimochodem výrazně více, než opěvovaný Retina displej třetího iPadu i nejnovějšího, čtvrtého iPadu. Jejich displej má totiž jemnost "pouze" necelých 264 ppi. I když jsme u Samsungu zvyklí na samé plasty, Nexus 10 vypadá být, alespoň zezadu, kovový. Na přední straně si lze všimnout i reproduktorů vedle displeje, typický to znak tabletů od Samsungu.

TIP: podívejte se jak fotí Google Nexus 10

Nový tablet bude i velmi výkonný. Disponuje totiž zbrusu novým dvoujádrovým procesorem Samsung Exynos 5250 s taktem 1,7 GHz, který mimochodem používá také nový Chromebook. Nexus 10 se může pochlubit také jednou z nejvýkonnějších mobilních grafik Mali-T604. Kompletní přehled známé výbavy přinášíme v přehledu níže. Operačním systémem bude čistý Android 4.2 Jelly Bean. Ano, jmenovat se má údajně stále ještě Jelly Bean a nikoliv Key Lime Pie.

  • 10.1 palcový displej s rozlišením 2560 x 1600 pixelů a jemností 298,9 ppi
  • Dvoujádrový procesor Samsung Exynos 5250 s taktem 1,7 GHz
  • Grafická karta Mali-T604
  • 2 GB RAM
  • Vnitřní paměť 16GB (případně zřejmě 32 nebo 64 GB) - bez slotu pro paměťové karty
  • 5 Mpx zadní fotoaparát s LED diodou a autofocusem
  • přední fotoaparát
  • NFC
  • Bluetooth 4.0
  • stereo reproduktory

Android 4.2 na palubě

Nový Nexus 10 bude společně s telefonem LG Nexus 4 prvním zařízením s novou verzí operačního systému Android 4.2 Jelly Bean. Říkáte si, že přeci sotva stačili výrobci aktualizovat na 4.0 a nyní probíhají první updaty na verzi 4.1, je zvláštní představovat další novou verzi? Změny by ale měly být opravdu malé a i proto byl zřejmě zvolen stejný název. Na Key Lime Pie si tak ještě asi budeme muset počkat.

Takto vypadá Android 4.2 Jelly Bean

Co je nového? Všimnout si lze zvláštního umístění hlavních ovládacích tlačítek uprostřed na liště, což asi nebude příliš praktické. Nová je také galerie, aplikace fotoaparátu a některé ikonky. Hlavní inovací je ale nový stavový panel a zejména možnost oddělených uživatelských účtů, mezi kterými se lze přepínat.

Inovovaná galerie
Hlavní novinka - možnost vytvořit a přepínat se mezi uživatelskými účty

Google Nexus 10 bude společně s dalšími novinkami představen v pondělí na tiskové konferenci Googlu v New Yorku. Sledujte mobilenet.cz pro více informací.

Jak se vám nový Google Nexus 10 zamlouvá? Považujete jej za nejlepší Android tablet? Jakou cenu tipujete?

Zdroje: briefmobile.com

Diskuze ke článku
Kneblis
Od výrobků apple bude určitě jak jinak než spolehlivější, výkonější a samozřejmě levnější. :-)
Ami
No, myslím si, že desingově je mnohem krásnější Nexus 7 od Asusu, dle mého tedy, navíc v čele s Tegrou 3 a kompaktními rozměry je celkově v lepší pozici, než Nexus 10 od Samsungu.
Albert
Jsem zvědavý na cenu, ale uvažuji o koupi Nexus 7 - kompaktnější a cenove dostupnější výkonný tablet snad neexistuje.
tybo
9000 za 16GB, 11 000 za 32GB a 13 000 za 64GB to by bylo asi příjemné:)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze