Japonci mají mobil, který se dokáže nabít za 10 minut

Všichni to známe. Potřebujete nutně někam odběhnout a najednou zjistíte, že má váš mobil téměř vybitou baterii. Podobný problém minimálně jednou postihl každého uživatele mobilního telefonu a každý bez výjimky sní o tom, aby přišla záchrana. Ta by ale nemusela být zas tak daleko, pokud můžeme věřit japonskému operátorovi NTT Docomo, který přináší řešení.

Fakt, že by rychlonabíjení opravdu zvedlo produktivitu je nasnadě. Japonský operátor NTT Docomo odhalil prototyp baterie, která má schopnost dosáhnout plného nabití za pouhých deset minut. Moc informací o ní bohužel neznáme, víme ale, že zatím existuje ve formě speciálního doku s lithium-iontovým akumulátorem a v současné době byla navržena pouze pro přístroj Nec Medias, který je bohužel k dostání jen v Japonsku.

Ale zpět ke kouzlení. Server Engadget měl to štěstí si dokovací nabíjecí stanici i mobil osahat a představil světu fotografie i krátké video, jež vám nabízíme nyní. Zatím se jedná pouze o prototyp baterie a společnost prozatím nemá žádné přesné plány kromě toho, že chce stihnout finální produkt co nejrychleji to půjde. Nehledě na to se ale těšíme na dobu, kdy nám k plnému nabití nejen mobilního telefonu bude stačit zaběhnout na skok k zásuvce.

Zdroje: engadget.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze