Příjemně kompaktní. Takový je Samsung Galaxy A40, který právě testujeme

48
Příjemně kompaktní. Takový je Samsung Galaxy A40, který právě testujeme
  • Střední třídu Samsung obohatil o výbavou zajímavý model Galaxy A40
  • Na dnešní poměry nabízí kompaktní rozměry a dobře sedne do ruky
  • Přesto má velký a kvalitní displej
  • Líbí se nám nasazení USB-C

Na redakční test nám dorazil nejen obrovský Samsung Galaxy A70, ale také jeho mnohem menší sourozenec Galaxy A40. Tato novinka se na českém trhu prodává za velmi sympatických 6,5 tisíce korun, a jelikož bude cílit zejména na mladé uživatele, nechybí líbivé barevné varianty. Například námi testovaná pastelově modrá verze působí svěže a neokoukaně.

Samsung Galaxy A40

Na první pohled vás telefon upoutá svými rozměry. Výška činí 144 milimetrů a šířka necelých 70 milimetrů. Mobil krásně sedne i do menší dlaně a v kapse u kalhot o něm takřka ani nevíte, a to je dnes fakt hodný vyzdvihnutí. Pohodlnému držení přispívá i zaoblení zadní strany společně s boky.

Menší rozměry se nijak nepodepsaly na displeji. Úhlopříčka činí téměř 6 palců a směle jej můžeme řadit spíše mezi ty větší panely. I u levnějšího přístroje Samsung nasadil působivý Super AMOLED panel a kvality displeje jsou vysoké. Krásně se na něm vyjímá prostředí Androidu 9.0 Pie s nadstavbou One UI a bezpečnostními záplatami platnými k 1. březnu. Optimalizace je vcelku slušná, jen při náročnějších operacích se telefon dokáže lehce zamyslet.

Samsung Galaxy A40

U telefonu za zhruba 6 až 7 tisíc korun je stále příjemným překvapením, když výrobce nasadí USB-C. Jsme velmi rádi, že v tomto ohledu se Samsung řadí k těm pokrokovějším značkám. Dostalo se však i na 3,5mm jack, takže poslouchat hudbu s vlastními sluchátky není žádný problém.

Samsung Galaxy A40 v redakci aktuálně testujeme a pokud vás cokoliv zajímá, neváhejte se nás zeptat přímo v diskuzi pod článkem.

Technické parametry Samsung Galaxy A40

Kompletní specifikace
Konstrukce144,4 × 69,2 × 7,2 mm, 140 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,9" (2 220 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 7 Octa, CPU: 2×1,77 GHz + 6×1,59 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:33 hodin
Dostupnostduben 2019,
Diskuze ke článku
Uppdkv
Telefon mam od zacatku jeho prodeje a neni si nac stezovat. Nepotrebuju hrat nejnovejsi hry, vsechny aplikace se spousteji svizne, system bezi jak ma. Pri velikosti displeje a celkovych rozmerech v dane tride nema konkurenci.
Q
Je zajímavé, jak se s postupem času mění recenze telefonů.
Dnes je 144 mm telefon "příjemně kompaktní".
A o několik let dříve stejný autor napsal:
Na výšku měří One X úctyhodných 134 milimetrů a široký je 70 milimetrů. Opravdový velikán. Mnoho lidí bude telefon častovat vžitým pojmem „pádlo“. Přesně tím totiž One X je. Hledáte-li kompaktní telefon či máte menší ruce, můžete se rovnou porozhlédnout jinde, One X pro vás není.
opx
mam oneplus x, ten je jeste o neco mensi. presto to kompaktni telefon neni. jednou rukou neobsahnu cely display a navic to ma jeste ramecky. posledni kompatni telefony s androidem byly xperie compact a samsung a3. hanba vyrobcum, ze na tento segment prdi.
Carda
A zase jaký větší panel? Když si připočteme výřez plus ty kulatý rohy je ten displej menší a tohle je už dokázáno to že vám výrobce lže pošle specifikace který neodpovídají realitě hlavně co se týče displeje tak to je pak těžký. Je jasný kdyby uvedli pravdu tak budou žaloby jako to bylo u Apple kde se to taky řešilo že displej je menší kvůli těm kulatým rohům a výřezu než uvedl ve specifikacích.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze