Seznam uvolnil Stopaře, Mapy.cz zaznamenají každý váš krok

3

Mapy.cz umí od dnešního dne zaznamenávat každý krok. Společnost Seznam totiž spustila funkci, kterou přezdívá Stopař a je přímou součástí aplikace. Výletníkům, ale i řidičům, cyklistům a fanouškům běhání stačí jeden klik a funkce Stopař spustí ukládání stop až do té doby, než ji v cíli zastaví.

Po nedávno spuštěné navigaci dnes Mapy.cz přidaly další dílek do cestovatelské skládačky. Android verze aplikace Mapy.cz nově disponuje funkcí „Stopař“ pro zaznamenávání stop.

Mapy.cz

Vykreslené stopy včetně informací o vzdálenosti, času, průměrné rychlosti a výškovém profilu lze v aplikaci uschovat do takzvaného Batůžku, kam si uživatelé vkládají i svá oblíbená místa a výletní trasy. Zaznamenané stopy se přihlášeným uživatelům synchronizují z mobilních telefonů na web, odkud je možné je sdílet na sociální sítě. Stopař je zatím k dispozici v aplikaci Mapy.cz pro Android, nicméně na verzích pro iOS a Windows Phone se již pracuje.

„Stopař je funkce, se kterou inspirujete své okolí a uchováte si vzpomínky a záznamy z absolvovaných cest. Ať už je řeč o výletech českou krajinou nebo o pravidelných cyklistických výkonech,“ komentuje Jakub Faifer, produktový manažer Mapy.cz.

Stáhnout Mapy.cz

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroje: seznam.seznamblog.cz

Diskuze ke článku
výškový profil
Při cestě vlakem Pardubice - Praha mapy.cz naměřily stoupání/klesání přes +/-650m, což jistě neodpovídá realitě. Podobně chybné měření převýšení nastává při plánování po silnici. Až na tuhle věc jsou mapy jinak ale bezkonkurenční.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze