Sazka příští rok údajně představí virtuála, míří ale výše

2

Virtuální operátor začíná být pro tuzemské firmy něco jako módní záležitost. Po mediálních skupinách, supermarketech, telekomunikačních společnostech, distributorech energií či dokonce tvůrcích virálních videí se do tohoto v Česku ještě donedávna neznámého businessu hodlá pustit i tradiční sázková společnost Sazka.

O záměru Sazky jako první informovaly Hospodářské noviny, podle kterých by Sazka v prvním pololetí roku 2014 měla spustit operátora (MVNO) v síti Vodafonu. Prozatím nejsou jasné žádné podrobnosti ohledně konkrétní nabídky, kterou si tento nový virtuál pro své budoucí zákazníky přichystá.

Mobil od ČEZ Voocall logo Mobil.cz Tesco Mobile ČR
Příval virtuálních operátorů v České republice nebere konce (ilustrační fotografie)

Stejně, jako například u operátora od ČEZ nebo Centropol, tedy distributorů energií, kteří svým stálým odběratelům nabízejí určitá zvýhodnění, se dá očekávat, že podobnou cestou půjde i Sazka. Logicky se nabízí například propojení se systémem sázení. Velký počet terminálů, které Sazka po celé republice vlastní, také bude prakticky hned od začátku znamenat snadné dobíjení kreditu.

Bude záležet na tom, jak dopadne aukce

To bude ale jen začátek budoucího možného, mnohem většího projektu. Sazku, ještě poměrně nedávno se utápějící v problémech odkoupil miliardář Karel Komárek. Ten také vlastní skupinu KKCG, která se již pod názvem Sazka Telecomunications uchází o svůj příděl v aukci volných kmitočtů.

Pokud se jí podaří v aukci uspět, bude moci vybudovat plnohodnotného síťového operátora (MNO), který by byl přímou konkurencí pro zavedenu velkou trojku v podobě O2, Vodafone a T-Mobile. Plynule by tak přešel z režimu virtuála, který mu mezitím již zajistí základní skupinu zákazníků.

Sazka logo

Spolupráce s Vodafonem na virtuálním operátorovi by teoreticky mohla pokračovat i po transformaci Sazky v síťového operátora. Nejmenší současný GSM operátor typu MNO je totiž díky čerstvě podepsané dohodě o sdílení sítí mezi jeho dvěma konkurenty v těžší pozici ohledně nákladů na budování vlastní sítě. Jeho případná vlastní dohoda se Sazkou by tak mohla tento problém vyřešit. To už se ale nacházíme v rovině velkých spekulací. Prozatím je pouze jisté to, že Sazka v České republice už od příštího roku rozhodně nebude známá pouze jako sázková společnost.

Další informace o virtuálních operátorech najdete po kliknutí na tag Virtuální operátoři.

Zdroje: hn.ihned.cz

Diskuze ke článku
Silver
Těch virtuálů je v poslední době jako hub po dešti. Já sem tu volbu celkem jednoznačně vyřešil přechodem k Centropolu, ale jsem zvědavý jak se cenový trh bude měnit s dalším přísunem virtuálních operátorů. Možná bych pak i zvážil nabídku jiných společností.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze