Samsungu se začátek roku 2023 nepovedl. Telefonům se však daří

6
Samsungu se začátek roku 2023 nepovedl. Telefonům se však daří
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Provozní zisk klesl meziročně o 95 %
  • Divizi s telefony se poměrně daří díky řadě Galaxy S23

Samsung zveřejnil své hospodářské výsledky za první čtvrtletí letošního roku a bohužel nejde o čísla, na která by společnost mohla být pyšná. Provozní zisk klesl meziročně o 18 %, zatímco zisk se snížil z 14,12 bilionů korejských wonů na 0,64 bilionu korejských wonů, což je meziroční pokles o neuvěřitelných 95 %.

V kontrastu se nebývalým bídným čtvrtletím se vcelku daří segmentu chytrých zařízení, kam samozřejmě spadají i mobilní telefony. Tržby sice meziročně klesly o zanedbatelná 2 %, avšak mezičtvrtletně povyskočily o 22 %. Může za to zejména řada Galaxy S23 a jmenovitě nejvyšší model Galaxy S23 Ultra, kterému se v prodejích daří.

Výrobce ve druhém čtvrtletí předpokládá celosvětově oživení poptávky nejen u telefonů, kde by došlo k pokračování, ale také v případě polovodičů a displejů.

Diskuze ke článku
Porydge Covername
Porydge Covername
S23+ 256giga za 30.000 díru do světa neudělá.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
No úplně nedaří když loni ve stejné období měli 74.6 milionů kusů prodaných, letos jen 60.5 milionů.
Petr Válek
Petr Válek
Bohužel kvalita odpovídá prodejům , i když letos paradoxně poprvé za několik let vyrobily vlajku se vším všudy . Myslím že cenu si neobhájí , neodpovídá kvalitě a hlavně konkurenci . Ano na Mall sice akce byla , ale kolik těch telefonů za tu cenu prodají si nejsem jist , aby za chvíli neposílali omluvné dopisy že to byl omyl 😀

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze