Samsung zahájil sériovou výrobu 4GB RAM pamětí pro smartphony

Ano, čtete správně – jihokorejský Samsung právě v těchto dnech oficiálně zahájil sériovou výrobu 4GB RAM modulů pro mobilní zařízení, přesněji řečeno pro smartphony a tablety. Výkonem se tak mobilní přístroje opět o kousek přiblíží notebookům a PC.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Tyto moduly RAM o kapacitě 4 GB, kterou běžně disponují dnešní PC a notebooky, jsou vyrobeny 20nm výrobní technologií a maximální rychlost přenosu dat bude u nich činit až 3 200 mbps. Samsung kromě toho také uvádí, že oproti dřívějším LPDDR3  pamětím budou nové moduly úspornější až o 40 %. To se bude týkat všech pamětí typu LPDDR4, které budou kromě 4GB kapacity k dostání i v kapacitách 2 a 3 GB.

samsung-lpddr4-ram-modules

TIP: AnTuTu benchmark povýšil na verzi 5.5: lépe si poradí s 64bitovými CPU

Nové moduly by měly opět napomoci výraznému zvýšení výkonu. Poradit by si měly s nahráváním a samozřejmě i přehráváním UHD videí a sériovým snímáním fotografí až v rozlišení 20 Mpx.

Očekává se, že paměťové moduly by měly být dostupné už začátkem příštího roku. V této spojitosti se tak mluví o tom, že jako první by 4 GB paměti RAM měly dostat vlajkové lodě Samsungu – tedy modely Samsung Galaxy S6 a Galaxy Note 5. 

Zdroj: SamsungTommorow, PhoneArena