Samsung vypouští Android 4.1 Jelly Bean pro Galaxy S II

71

Dobrou zprávu dnes dostávají všichni majitelé legendárního Samsungu Galaxy S II. Jihokorejský výrobce začal konečně uvolňovat důležitou aktualizaci na Android 4.1.2 Jelly Bean.

Samsung Galaxy S II

Samsung Galaxy S II patří vůbec k nejúspěšnějším telefonům výrobce. Jeho životní pouť započala již před dvěma lety a i nadále se těší značné oblibě a to díky stále velmi obstojné výbavě, která je aktuálně doplněna příznivou cenou. Na začátku prodeje byl v modelu Galaxy S II použit operační systém Android 2.3 Gingerbread. Jakožto tehdejší vlajkový model samozřejmě dostal později Android 4.0 Ice Cream Sandwich, který ale například nijak zvlášť nezasáhl do samotné podoby prostředí.

Čtěte také: Recenze Samsung Galaxy S II – šlechtic Android

Samsung Galaxy S II - prostředí s Androidem 4.1.2

To se mění až nyní s příchodem Androidu 4.1.2 Jelly Bean. Samsung upouští od okoukaného grafického hávu a naděluje Galaxy S II stejné prostředí, které můžeme vidět u novějších modelů Galaxy S III a Galaxy S III mini. Spolu s ním přibývají také stejné widgety a přepracování se dočkala také odemykací obrazovka. Spolu s Androidem 4.1 přibývá také funkce Google Now a díky Projectu Butter, by měl telefon lépe hospodařit s energií, což by se mělo pozitivně promítnout na lepší výdrži.

Samsung Galaxy S II - prostředí s Androidem 4.1.2

Aktualizace je prozatím dostupná pouze ve Španělsku, avšak další země by měly brzy následovat. Závěrem ještě důležitá informace. Aktualizaci je nutné instalovat přes počítač s pomocí programu Kies. Do diskuze nám určitě dejte vědět, pokud by na váš Galaxy S II již aktualizace dorazila.

Technické parametry Samsung Galaxy S II

Kompletní specifikace
Konstrukce125,3 × 66,1 × 8,5 mm, 116 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED Plus, 4,27" (480 × 800 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 4210, CPU: 2×1,2 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 650 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostkvěten 2011, 13 699 Kč

Zdroje: sammobile.com

Diskuze ke článku
Tomáš Broda
No jestli to bude jako u note 10.1 tak to bude až ke konci roku. U note taky furt slibujou že už brzy jen už to slibujou od listopadu. Samsung byl fajn dokud jsem nepoznal jak funguje podpora samsung čr/sr.
rura
Ano je to trosku biedne co sa tyka podpory zo strany samsungu a hlavne samsung kies a prepojenie s pc je ubohe ...na druhej strane napr u samsungu s2 je to uz druha aktualizacia softweru co nie je zle u tak "stareho" modelu ... nemozme chciet od samsungu aby podporoval donekononecna svoje stare produkty na ukor novych ...napriklad uz teraz sa neoplati kupovat galaxy s 3 mini ked si mozte za menej penazi kupit aj ked starsi ake vymakanejsi galaxy s 2 ..je to fakt dobry fon za dobru cenu a ak bude mat jelly bean tak mu smartfony v strednej triede tazko mozu konkurovat ....je to fakt slechtic android ;-)
BysTri
Přesně tak jak je v komentáři výše, podpora pro ČR je docela slabá. Pro Galaxy Note 10.1 wifi je v Německu již od listopadu/prosince a u nás stále nic od začátku ledna čekám a stále to odsouvají a aktualizace na 4.1.1 pořád nikde.
Tomáš Broda
to rura : to máš pravdu, ale note je relativně nová a drahá věc u které se ta podpora očekává. Ono totiž bez té aktualizace to nemá tu hodnotu kterou sem za něho dal bohužel jsem na to přišel až moc pozdě. Kdybych to věděl tak bych radši šel do nějakého čínana za polovinu který umí to same.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze