Samsung vrací úder, žaluje v Austrálii Apple

Patentové soudní patálie mezi společnostmi Apple a Samsung jsou již takřka legendární. Jenže zatímco Apple se aktivně snaží konkurenci potopit, Samsung zatím jen usilovně vzdoroval. Až doteď. Nyní totiž vyráží do boje a soudí se s Applem o patenty bezdrátové technologie iPhonu a iPadu.

Apple svého konkurenta vyprovokoval k razantnímu kroku především dalším soudním sporem, kvůli kterému musel Samsung odložit vydání svého očekávaného tabletu Galaxy Tab 10.1 v Austrálii. Samsung tak nyní u federálního australského soudu vyplnil prohlášení, že Apple narušil celem sedm patentů bezdrátové komunikace ve vlastnictví společnosti, jež se vztahují na produkty iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 a iPad 2.

TIP! Podívejte se také na další žaloby společnosti Apple.

Navíc k tomu Samsung tvrdí, že patenty, na které se Apple spoléhal při soudním sporu o Galaxy Tab jsou neaktivní a měly by být soudem zrušeny. Apple má ale soudních útoků v zásobě celou řadu. Například obviňuje společnost Samsung i z kopírování stylového designu a vzhledu jejich smartphonů a tabletů u řady Galaxy. Soudní spor na toto téma v současné době probíhá napříč Evropou, USA, Jižní Koreou a Austrálií. Budeme situaci sledovat a informovat vás o jejím vývoji.

Zdroje: pocket-lint.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze