Samsung Galaxy Tab 8.9 vs. Galaxy Tab 10.1: najděte pět rozdílů

2

V redakci se nám to v poslední době hemží tablety. Nejnovějším přírůstkem je kompaktní Samsung Galaxy Tab 8.9, který je prakticky k nerozeznání od svého většího sourozence s úhlopříčkou displeje 10,1 palce. Tedy, až na velikost samozřejmě. Co tyto dva tablety kromě velikosti odlišuje?

Ještě než vám přineseme klasické první dojmy včetně komentovaného videopohledu, musíme využít toho, že máme oba tablety v redakci současně a můžeme se tak podívat na malé porovnání. Najdete bez nápovědy pět rozdílů?

Menší a větší sourozenec v podobě Galaxy Tabů 8.9 a 10.1

Displej: to je nádhera

Displej s úhlopříčkou 8,9 palců disponuje stejným rozlišením, jako u většího kolegy, ale rozlišení 1280x800 pixelů mu zůstalo. Zobrazení je tak výrazně jemnější, i když mírný rastr je stále z běžné vzdálenosti patrný. Narozdíl od většího Tabu s TFT IPS displejem má jeho menší sourozenec TFT TN panel a pokud oba tablety položíme vedle sebe, má Galaxy Tab 8.9 zřetelně sytější barvy a výraznější kresbu, i když mají oba tablety nastavený stejný režim dynamiky barev.

Displej je menší, jemnější a se sytějšími barvami

Prostředí: prokletý TouchWiz

Byli jsme obzvláště zvědaví, zda se i v případě modelu 8.9 bude opakovat situace se sekající se domovskou obrazovkou a pomalu se načítajícími se widgety. Bohužel je situace na chlup stejná, jako v případě většího Galaxy Tabu 10.1 a běh pohotovostní obrazovky s widgety, otáčení displeje a podobně zdaleka nejsou tak plynulé, jako u jiných tabletů s Androidem Honeycomb. Samsungu se jednoduše nepovedlo prostředí TouchWiz odladit a toto je důsledek.

Najdi pět rozdílů

Pořád při pohledu na obrázky dumáte nad tím, jakých pět rozdílů odlišuje menší Galaxy Tab 8.9 od většího sourozence? Trochu vám tedy poradíme.

  • jiné umístění stereo reproduktorů. Zaatímco Galaxy Tab 10.1 je má po stranách, Galaxy Tab 8.9 je má na spodní straně u konektoru. Stereo efekt se tak více méně ztratil. Škoda.
  • mikrofon se přestěhoval ze spodní strany na vrchní hranu
  • Na vrchní hraně se mírně přestěhoval 3,5 mm jack pro sluchátka
  • posunutá a otočená je také krytka slotu pro SIM kartu
  • nepatrně jiná obruba fotoaparátu na zadní straně

Jinak jsou si však tablety podobné jako vejce vejci. Samozřejmě určité změny nalezneme pod kapotou. Tou jedinou zásadnější je menší baterie a jsme zvědavi, jak se to během testu i vzhledem k menšímu displeji projeví.

Přestěhovali se reproduktory, mikrofon a mírně také slot pro SIM kartu nebo 3,5 mm jack
Diskuze ke článku
Michal
Povedené a užitečné srovnání, díky za něj. Měl bych dotaz z trochu jiného soudku, neplánujete alespoň nějakou menší recenzi na 7 palcový tablet Acer Iconia TabA100? Díky.
samsung
chtel bych se zeptat kdy bude 8.9 v prodeji a za kolik diky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze