Samsung v Praze představil tablet Galaxy Tab 2 (7.0) s Androidem 4.0

4

Samsung dnes v Praze představil nový tablet Galaxy Tab 2 (7.0), který jako první tablet Samsungu nabídne nový operační systém Android 4.0. Novinkou je také Video Hub s přístupem k více než tisícovce filmů.

Nový tablet navazuje na ten původní úhlopříčkou displeje, poskytuje ale lepší výbavu. Pokud si říkáte, že přeci podobný tablet už Samsung v nabídce má, máte pravdu. Nedávno jsme recenzovali jeho velmi podobné dvojče s názvem Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus. Oproti němu má být tato novinka o něco levnější. Nabídne mírně pomalejší procesor, horší fotoaparát a je o něco málo tlustší.

Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) – oficiální fotografie

Novinka nabídne 7 palcový WSVGA (1024 × 600 pixelů) PLS TFT displej a, jak bylo zmíněno výše, Android 4.0. Jeho běh bude zajišťovat 1 GHz dvoujádrový procesor a 1 GB RAM. Tablet bude dostupný ve verzích s 8,16 a 32 GB pamětí, přičemž vždy bude dostupný i slot pro paměťové karty. Baterie má, stejně jako u modelu 7.0 Plus, ze kterého novinka vychází, kapacitu 4 000 mAh. Dobrou zprávou je, že nechybí ani slot pro SIM kartu, takže nebude problém surfovat i mimo pokrytí Wi-Fi.

Rozdílem oproti dražšímu modelu Galaxy Tab 7.0 Plus je horší fotoaparát, který má rozlišení 3 Mpx, ale chybí mu automatické zaostřování i LED dioda. Korejci to ale kompenzují novou funkcí AllShare Play, kterou disponuje tento tablet jako první v nabídce Samsungu. Díky ní můžete skrze cloudové úložiště sdílet nebo přehrávat multimediální obsah z dalších zařízení Samsung. Kromě již známých hubů je novinkou Video Hub s možností stahování až tisícovky filmů.

Technické parametry Samsung Galaxy Tab 2 (7.0)

Kompletní specifikace
Konstrukce193,7 × 122,4 × 10,5 mm, 341 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT PLS, 7" (1 024 × 600 px)
Fotoaparát3 Mpx (2 048 × 1 536), , video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetTexas Instruments OMAP4430, CPU: 2×1 GHz, GPU: PowerVR SGX540
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB / 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostbřezen 2012, 6 790 Kč

Samsung GALAXY Tab 2 (7.0) můžete navíc použít jako telefon. Tablet podporuje také skupinové videohovory, skupinové chaty, komunikaci v mikrokomunitách, ve kterých lze chatovat či vzájemně sdílet obsah. Nechybí zde ani funkce ChatON, umožňující propojit všechny uživatele telefonů fungujících na jakékoli platformě do jedné komunity. Služba ChatON používá namísto uživatelských jmen a hesel telefonní čísla účastníků, a nabízí tak snadný přístup ke zprávám a skupinovým chatům v nejrůznějších podobách.

Samsung GALAXY Tab 2 (7.0) bude na světové trhy uveden v březnu a v prodeji bude nejprve ve Velké Británii. Do České republiky se dostane v průběhu dubna. Cena by podle vyjádření zástupců společnosti Samsungu měla být výrazně příznivější, než u dosavadních tabletů Samsungu, ale první informace ze severských evropských zemí naznačují cenovku v přepočtu od 8 tisíc Kč výše. Cena pro Českou republiku však stanovena nebyla, budeme si muset počkat.

Diskuze ke článku
Michal
Že by se začal projevovat strach z příchodu sedmipalcové Tegra3 senzace od Asusu?
tmaska
strach tezko , asus nema 3g a z samsungem si muzu treba zavolat , pro mne a mnoho dalsich podstatna vec , treba pro mne by asus mohl mit i tegru 5 ale bez 3g , ne dekuji.
tmaska
to xsarahdi čína , která nepřehraje video v velkém rozlišení ani v doinstalovaném přehravači , nic proti

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze