Nové Samsungy Galaxy Tab 2 odloženy na konec dubna

1

Před nějakou dobou jsme vás informovali o plánech Samsungu přinést na trh dvojici nových tabletů ze série Galaxy Tab, které zaplní místo pod high-endovými modely a nabídnou o něco přístupnější zážitek. Původně se na trhu měly objevit už v březnu, Samsung je však přehodil o fous dál.

Společnost oficiálně ohlásila, že se oba nové tablety mají objevit na trhu ke konci dubna letošního roku. To prozatím platí pouze pro Británii, jsme si ale jisti, že se podobné období vztahuje i na zbytek Evropy.

TIP: Přečtěte si více v našem preview na Galaxy Tab 2 (7.0) a Galaxy Tab 2 (10.1). Nezapomeňte ani na naše dojmy z prvního tabletu.

Oficiální fotografie modelů Galaxy Tab 2 (7.0) a (10.1).

Důvod odkladu není znám, původně ale měl deseti palcový tablet nabídnout operační systém Android 3.1 Honeycomb a je tedy možné, že si vzal Samsung měsíc navíc, aby do i do něj vměstnal nejnovější Ice Cream Sandwich. O tom však prozatím nic nevíme.

Dvojice tabletů zaujme především mainstreamové uživatele. Přinese totiž dva různé displeje (sedmipalcový s rozlišením 1024 x 600 pixelů a desetipalcový s rozlišením 1280 x 800 pixelů), dále dvoujádrový procesor s taktem 1 GHz, interní úložiště o velikosti 32 GB s podporou paměťových karet microSD a nakonec i konfigurace s 3G a Wi-Fi.

Zdroje: slashgear.com