Samsung si upevňuje vedoucí pozici, dodal 83 miliónů smartphonů

3

Jihokorejský Samsung musel v minulém kvartále těžce soupeřit v prodeji smarpthonů s americkým Applem. První čtvrtletí roku 2015 však vše mění a Samsung již opět stojí neotřesitelně na první pozici, neboť dodal více než 83 miliónů smartphonů.

Zatímco na konci loňského roku otěže v prodeji smartphonů na malý moment převzal Apple, díky rekordnímu čtvrtletí, poslední tři měsíce již vyznívají pro Samsung, alespoň to tvrdí agentura Strategy Analytics. Dle jejich informací Samsung dodal za první tři měsíce letošního roku 83,2 miliónů kusů chytrých telefonů, což je výrazně více oproti 61,2 miliónům kusů v případě Applu.

TIP! Recenze Samsung Galaxy S6 (edge) – Počátek nové éry

Samsung Galaxy S6 a Galaxy S6 edge

Tržní podíl Samsungu se zastavil na 24 %, zatímco Apple drží 18% podíl. I přesto není pozice Samsungu tak silná, jako například ve stejném období loni, kdy jeho podíl přesahoval 30 %. Výhledově lze předpokládat, že Samsung pozici jedničky nadále udrží, neboť se předpokládají skvělé prodeje novinek Galaxy S6 a S6 edge. Sám výrobce očekává, že se v součtu obou modelů prodá během roku 2015 přes 70 miliónů kusů.

Zdroje: reuters.com, phonearena.com