Samsung prý blokuje update Windows 8.1 na některých počítačích

1

Updaty jsou nedílnou součástí systému a mnohdy jsou zásadně důležité pro správný chod a také bezpečnost a poskytují záplaty bezpečnostních chyb. Nyní se objevila zpráva, že společnost Samsung blokuje updaty Windows 8.1 na některých svých přístrojích.

S tímto problémem přišel uživatel Samsung PC, který měl problém své zařízení updatovat. Po bližším prozkoumání zjistil, že mu Windows Update, tedy aktualizační službu, blokuje soubor Disable_Windowsupdate.exe, kterou měl Samsung samovolně stáhnout a nainstalovat. Nutno dodat, že tento soubor je také typickou součástí programu, který společnost instaluje do svých přístrojů a má pomáhat uživateli s updaty.

Samsung logo

Patrick Barker, tedy zákazník, který problém zaregistroval, také uvedl, že tento soubor zakazuje updaty bez ohledu na nastavení systému Windows. V takovém případě by uživatelé některých počítačů Samsung mohli být již nějakou dobu nedobrovolně ochuzeni o nové updaty Windows a zároveň by mohl být operační systém otevřenější vůči nebezpečím kvůli absenci bezpečnostních záplat.

Po zaregistrování se k tomu vyjádřila i společnost Samsung, která sice přiznává, že tento software instaluje jako součást balíčku na počítačích Samsung, ale zároveň odmítá, že by soubor běžně bránil updatu samotného systému a chyba se vyskytla jen kvůli problémům s ovladači na některých zařízeních a z tohoto důvodu byly aktualizace zakázány.

Zdroje: slashgear.com, microsoft-news.com, venturebeat.com, irelandstechnologyblog.com