Samsung překvapil, Googlu poskytl svoje řešení KNOX

28

Bezpečnost mobilní platformy je bezesporu velmi důležité téma, zvláště pak, když zařízením okolo nás svěřujeme více a více osobních i firemních dat. Proto se na tomto poli spojili dva giganti: Samsung poskytl Googlu část svého bezpečnostního řešení KNOX, které se tak stane součástí Androidu L.

S portfoliem funkcí KNOX nebo alespoň s jeho částí se tak už brzy budete moci setkat na širokém spektru zařízení od nejrůznějších výrobců.

KNOX chrání integritu zařízení od jádra po aplikace. Měl by tak zabránit nejrůznějším hackerským útokům a pokusům o zcizení obsahu. Tento zabezpečený režim byl navíc před nedávnem schválen celou řadou soukromých firem i vládních organizací (např. americkým ministerstvem obrany), které tak reagují na stále větší tlak ze strany zaměstnanců na to pracovat s citlivými firemními materiály na soukromých zařízeních.

Samsung KNOX 2.0

Vedlejším efektem takovéto ochrany je lépe zabezpečený bootloader telefonu. Pokud tedy rádi zkoušíte různé neoficiální ROM anebo rootujete, pak můžete mít problémy s uznáváním záruky, protože KNOX si takovou změnu nevratně pamatuje. Vyšší bezpečnost tak může znamenat i přísnější pravidla pro uživatele, záleží na tom, jak k implementaci přistoupí samotný Google a jednotliví výrobci.

Zdroje: fonearena.com, sammobile.com

Diskuze ke článku
Lavislav Číman
Konečně! Jsem rád, že si lidi nebudou moci flashovat bez ztráty záruky libovolný ROM! Pracuji na servise a nenávidím ty uživatele co se do toho ser.. a vždy ten telefon tim jejich rádoby hackerstvím podělaj a pak to dávaj na reklamaci! Tak až bude novej Android ihned jim zruším záruku a Good Bye! Neschopové
anonim
Takže samšunt ničí to, co je android zač, svobodný systém.
Ami
Super... Jestli toto bude implementováno přímo v systému Android, tak myslím, že mé dlouhodobé rozhodování mezi WP a Androidem bude asi u konce, jelikož sr*t se s odemykáním BL či rootnutím přes tento systém je úmorné.
Radek Vlasák
Radek Vlasák
Nehledě na potíže s úpravou systému, je horší, že NSA se podílelo na výrobě knoxu, co by to bylo za sledovací agenturu aby si tam někde nenechala dvířka.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze