Samsung představuje svá doposud nejlevnější sluchátka. Čím zaujmou Galaxy Buds FE?

1
Samsung představuje svá doposud nejlevnější sluchátka. Čím zaujmou Galaxy Buds FE?
Fotografie: Samsung
  • Mezi podporovanými kodeky najdeme AAC, SBC a proprietární Scalable
  • Celková výdrž na nabití (včetně energie v pouzdru) činí až 30 hodin

Samsung dnes kromě Galaxy S23 FE a tabletů Galaxy Tab S9 FE představil rovněž zbrusu nová bezdrátová sluchátka Galaxy Buds FE. S doporučenou cenou 2 699 Kč (evropská doporučená cena činí 109 eur) se jedná o nejlevnější nově uvedená sluchátka v historii výrobce.

Aktivní potlačení hluku i slušná výdrž na nabití

Novinka, která bude na našem trhu k dostání v grafitové a bílé barvě, zaujme v prvně zmíněném barevném provedení například dvoubarevným pouzdrem, kde jsou sluchátka a vnitřní část pouzdra grafitová, zatímco venkovní část je bílá. Bílá barva na vnější straně je podle Samsungu praktičtější, neboť lze sluchátka rychleji a snáz spatřit (například v kabelce či batohu). Hmotnost každého sluchátka se zastavila na sympatických 5,6 gramech, zatímco pouzdro samotné o rozměrech 50 × 27,7 × 50 mm váží 40 gramů.

Sluchátka budou na našem trhu dostupná ve dvou barevných provedeních za doporučenou cenu 2 699 Kč

Navzdory nijak závratné ceně neschází technologie aktivního potlačení hluku (ANC) či konektivita skrze Bluetooth 5.2 a automatické přepínání mezi spárovanými zdroji zvuku (tzv. Auto Switch). Z kodeků je dostupná základní dvojice AAC a SBC, ale i proprietární kodek s názvem Scalable. Výrobce sice neuvádí informace o velikosti měniče, víme však, že sluchátka disponují dvojicí mikrofonů umístěných na vnější straně a jedním na vnitřní. S bateriovým článkem o kapacitě 60 mAh (dalších 479 mAh najdeme přímo v pouzdru) by pak měla zvládnout 6 až 8,5 hodin na plné nabití (s aktivovaným, respektive vypnutým ANC) a nabídnout celkovou výdrž, tedy i se zohledněním energie v pouzdro, 21 až 30 hodin, jak se uvádí na samsung.com.

Ovládání pak probíhá standardně skrze dotykové plošky na vnější straně sluchátek, které jsou kapacitní, nejedná se tedy o fyzická tlačítka, což je jen dobře. Všimnout si lze rovněž návratu „ploutviček“, které by měly zajistit skvělé držení sluchátek v uších. Samsung bude přímo v balení dodávat tři velikosti silikonových náušníků a dvě velikosti ploutviček pro co nejkomfortnější uchycení v uších uživatelů.

Dostupnost na českém trhu

Galaxy Buds FE budou, stejně jako tablety Galaxy Tab S9 FE a TabS9 FE+, v České republice dostupné od 5. října 2023.

Nová sluchátka můžete pořídit i na webu MP.cz.

Diskuze ke článku
Erik Gál
Erik Gál
Osobne nechápem tú radosť z dotykového ovládania sluchátiek. Mám Buds2 a je to katastrofa, keď behám a mám spotené ruky tak to buď nezaregistruje dotyk alebo zaznamená dva dotyky naraz. Pre športovcov nič dobré, viac mi vyhovovalo obyčajné reálne tlačítko na starých sluchátkach od xiaomi. Samozrejme funkcie a zvuk sú u Samsungu ovela ďalej. Keby mali tlačítko bol by som ovela spokojnejší. Existuje nejaká alternatíva?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze