Samsung představil nový 200Mpx snímač pro Galaxy S23 Ultra

4
Samsung představil nový 200Mpx snímač pro Galaxy S23 Ultra
Fotografie: Samsung
  • Přichází s vylepšením dynamického rozsahu a podání barev
  • Může fotit až skládáním 16 snímků do jednoho
  • Zvládá 8K video i 4K video s 60 FPS a HDR

Do představení nových Samsungů Galaxy S23 zbývají dva týdny, ale již nyní lze říci, že zejména varianta Ultra bude patřit mezi špičkově fotící. Důkazem budiž dnes oficiálně představený fotoaparát Samsung ISOCELL HP2. Název je možná lehce matoucí, ale vězte, že jde vlastně o výše postavený model oproti na podzim prezentovanému ISOCELL HP3.

Samsung ISOCELL HP2

Nový snímač má velikost 1/1,3" a jednotlivé pixely 0,6 mikrometru. Vítaná je technologie pro vylepšení dynamického rozsahu a věrnosti podání barev. Samsung se chlubí nejnovější technologií slučování pixelů s názvem Tetra2pixel. V praxi tak fotoaparát ISOCELL HP2 umožňuje skládat 4 snímky do jednoho při velikosti pixelu 1,2 mikrometru a 50megapixelovém rozlišení. Při slabém osvětlení bude možné skládat i 16 snímků do jednoho s velikostí pixelu 2,4 mikrometru a 12,5Mpx.

ISOCELL HP2 dokáže pořídit sérii 15 snímků za vteřinu v nejvyšším 200megapixelovém rozlišení, což je dvakrát více než u ISOCELL HP3 a o 50 % lepší než u 100megapixelového snímače HM3. Samozřejmostí je záznam 8K videa při 30 FPS a 4K videa s 60 FPS a HDR. Výsledky nového fotoaparátu Samsungu budeme moci již brzy posoudit, objeví se totiž v Galaxy S23 Ultra, jenž se představí 1. února.

Diskuze ke článku
Mirec5050
Mirec5050
tak za mňa s mojím s21 ultra je fotka s plným rozlíšením 108 Mpx horšia keď chcem urobiť výrez,ako s objektívom 3x,alebo 10x(obidva optický zoom).zbytočne sa naháňajú za megapixelmi namiesto zväčšovania plochy fotočipu!!!
Jaroslav Kroul
Jaroslav Kroul
Skvělé...popravdě mě se ty fotky s těchto snímáčů nelíbí. Čím více pixelů,tím větší softwarový zásah a tím hnusnější fotka. Zlatý 12mpx snímač s velkými pixely.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze