Samsung představil nabíjecí čip, kterému nedělá problém výkon až 100 wattů

8
Samsung představil nabíjecí čip, kterému nedělá problém výkon až 100 wattů
  • Dvojice řadičů může být využívána v celé řadě zařízení včetně tabletů, notebooků či monitorů
  • Novinky mají poskytnout kromě vyššího výkonu také vylepšenou bezpečnost

Samsung dnes představil dvojici nových USB-C PD (Power Delivery) řadičů s označením SE8A a MM101, které si dokáží poradit s výkonem až 100 W (20V / 5A). Současný Super Fast Charging u Galaxy S10 5G přitom podporuje maximální výkon 25 wattů, a jedná se tak o čtyřnásobný nárůst.

Podle výrobce mohou být nové PD řadiče využívány hned v několika elektronických zařízení, mezi které se kromě smartphonů řadí také tablety, notebooky či monitory. Masová produkce řadiče s označením SE8A již začala, přičemž se má jednat o první PD řadič, který využívá Secure Element zajišťující zvýšenou bezpečnost. Tu uživatelé využijí při ukládaní virtuálních klíčů či kódování citlivých dat.

Samsung nabíjení 100 W

Řadiči SE8A nechybí ani Type-C Authentification – technologie pro nabíječky typu USB-C, která znemožňuje použití neověřených periferií. Druhý řadič s označením MM101 podporuje algoritmus symetrického šifrování či Advanced Encryption Standard (AES) pro ověření. Dokonce nechybí ani senzor vlhkosti, který činí nabíjení ještě bezpečnějším, nebo ochrana proti přepětí. Nové čipy podporují rovněž nejnovější USB technologii pro rychlé nabíjení s označením USB PD 3.0.

Diskuze ke článku
Absolut NoFak
Tak to bude BOMBA!
Uro
To je hezké, že mají čip který zvládne takové nabíjení a mají taky baterii, která zvládne takové nabíjení? To zas bude bomba..
Martin
Že jim to ale trvalo :D asi museli počkat na Xiaomi :D
Blue Sun
Blue Sun
Bude k tomu dodávána i sada pro chlazení? Už takhle se při rychlém nabíjení telefon dost zahřívá, tohle bude neskutečné topení.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze