Samsung zřejmě pracuje na nové generaci TouchWiz (aktualizováno)

Na twitterovém účtě @evleaks, který je známý svými úniky novinek ze světa mobilních technologií, se objevila trojice screenshotů smartphonu, které vypadají, že zřejmě pochází z nové generace uživatelského rozhraní TouchWiz. To používá Samsung pro svá zařízení s Androidem.

Aktualizováno 20. 1. 2014

Po necelých dvou týdnech o sobě nové prostředí TouchWiz dává opět vědět. Tentokrát má únik na svědomí znovu @evleaks a odhaluje kompletní redesing hlavní obrazovky. Ta využije pevně daných kachliček, ve kterých nabídne spoustu informací ohledně vaši polohy, nákupech, plánovaných akcí, nákupech apod. Inspiraci si Samsung mohl vzít u karet Google Now, případně můžeme vidět i jistou s BlinkFeed od HTC. V případě Samsungu to však vypadá na podstatně širší nabídku využití.

Nová podoba TouchWiz
Nová podoba TouchWiz

Původní informace z 8. 1. 2014

Zatím poslední verze nadstavby TouchWiz Nature UX 2.0 a TouchWiz Nature UX 2.5 použil Samsung poprvé loni. První si odbyla svou premiéru v loňské vlajkové lodi Galaxy S4 a druhá, lehce modifikovaná, se objevila později v tabletofonu Galaxy Note 3 a v tabletu Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition. Zdá se, že novou verzi si Samsung připravuje na letošní novinku Galaxy S5, která by se podle spekulací měla představit na samostatné události před nebo po veletrhu MWC v Barceloně.

TIP: Samsung Galaxy S5 bude představen na veletrhu MWC 2014

Z trojice screenshotů sice nemůžeme hodnotit celé uživatelské prostředí, ale zdá se, že Samsung půjde podobným směrem jako celé odvětví a nasadí plochou a jednuchou grafiku. To ocení řada uživatelů, zejména z řad příznivců čistého Androidu, pro které TouchWiz s jeho pestrými barvičkami a plastickými ikonami vypadá příliš dětsky. Nová generace proti tomu vypadá evidentně dospěleji. Na screenshotech jsou zachyceny i nový widget Google Now, který mnohem lépe zapadne do systému.

Zdroje: twitter.com, gsmarena.com, fonearena.com, thenextweb.com

Diskuze ke článku
Detailista
Ale vsadím se, že bude mřížka zase napevno a těžce poddimenzovaná. :/
BoroSK
stale horsie si myslim! najkrajsi TouchWiz bol v obdobii Galaxy SII inak mi to pripada stale jednoduchsie a suchšie
Pavel
Jak poznam jakou verzi TouchWiz mam na svem Samsungu ? Nikde v ingormacich to nevidim. Dekuji.
Mário Pliska
Mário Pliska
Pavel zalezi jaky mas telefon a jaky mas android :) TW 4 byl v 2011 na lepsich telefonech, androidu 2.3 a ICS. TW UX byl v 2012 od uvedeni S3. TW UX 2.0 je od S4 a TW UX 2.5 je od Note 3.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze