Video ukazuje, jak nové One UI usnadní ovládání telefonů Samsung jednou rukou

18
Video ukazuje, jak nové One UI usnadní ovládání telefonů Samsung jednou rukou
  • Samsung se ve své inovované nadstavbě bude soustředit na čisté a přehledné prostředí
  • Důležité prvky budou přímo pod vaším palcem
  • Při navigaci systémem budete moci spoléhat i na gesta

Samsung dokončuje práci nejen na Androidu 9.0 Pie pro několik svých modelů, ale také osvěžené nadstavbě nově zvané One UI. Název je to zcela příznačný, neboť se výrobce soustředí na co možná nejsnadnější ovládání jednou rukou. Na zde přiloženém videu se můžeme podívat na malou část novinek, které se chystají. Snadno bude možné stáhnout informační lištu se zástupci. Ti samotní jsou přeskupení a například regulace jasu je nově zcela dole, díky čemuž ji snadno upravíte palcem ruky, aniž byste museli přehmatávat.

Pokud jste video již zhlédli, všimli jste si jistě ovládání gesty, kdy dojde ke skrytí systémových tlačítek a zpět na domácí obrazovku se vrátíte tahem prstu od spodního okraje displeje směrem k jeho středu. Samotná podoba prostředí působí velmi uhlazeným a přehledným dojmem. Nezbývá než doufat, že se Samsungu povede i optimalizace.

Diskuze ke článku
Lukáš
Velice povedené a nebojím se říct, že je to top sw s androidem co lze v telefonu mít. Vše šlape ukázkově, ovládání je hotový koncert. Ovládání gesty, tak jak ho vyřešil Samsung, je asi nejlepší jaké může být. Maximální využití plochy, vše krásně ladí se zakulacenými rohy displeje, atd.. Obrovská pecka jsou berevné notifikace na always on displeji, který lze nově aktivovat i jedním tapnutím na displej. S9 jsou výborné telefony a tímhlé sw to Samsung dotáhl k naprosté dokonalosti. Wow.
Jirka
Samsung galaxy S9+
Android 9 mam od 24.12,takze oficialniho vydani. Optimalizace je ukazkova,spousta blbinek k tomu,je to dobrej system. Osobne zustavam u starych dobrych "tlačítek " dole.
Martin Both
Martin Both
Hodně mě zajímá, jestli Samsung použije obrovskou mezeru v případě vysunutí klávesnice obdobně jako to aktuálně mají iPhony řady X. Byl bych rád, aby neplýtvali místem a klávesnici dali až na dolní okraj displeje.
Ovládání gesty je super poučil se ještě z aplikace Fluid Navigation Gestures
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fb.fluid&hl=cs
Super je použit i boku telefonu pro otevření multi-taskingu a tlačítko zpět. Případně pro delší potažení dát jiný specifický úkon. Apka Fluid Navigation Gestures bude jistě zajímat mnoho čtenářů mobilenetu :-)
Michal
To není plýtvání z nějakého plezíru, jde o ergonomii psaní a podstatně lépe se píše na klávesnici, když vyjede o něco výš.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze