Samsung Omnia W: první dojmy a videopohled na korejská okna

6

V redakci testujeme také nejnovější model od Samsungu s operačním systémem Windows Phone 7. Potěší velmi kvalitní konstrukcí, krásným displejem a v neposlední řadě také velmi příznivou cenou.

Samsung Omnia W máme právě v redakci. Již brzy se můžete těšit na recenzi. Ptejte se nás zatím v diskuzi pod tímto článkem, co vás zajímá a co máme vyzkoušet. Jaké jsou vaše názory na tento telefon?

Samsung se v systému Windows Phone 7 sice angažuje už od začátku, ale z jeho výrobních linek zatím před Omnií W vyjel pouze model Omnia 7. Samsung se místo toho soustředí na operační systémy Android a Bada. Své zákazníky však nový systém od Microsoftu má a Samsung myslí i na ně. Omnia W je vzhledem ke svému označení (W - Wonder - podle nového označovacího schématu) modelem vyšší střední třídy a Samsung si ještě nechává prostor pro vybavenější model.

Telefon začíná s cenovkou pod 7 tisíc korun a bude tak představovat těžkou konkurenci pro nové Nokie Lumia 800 a 710. Nová Omnia W potěší velmi kvalitní konstrukcí, jejíž součástí je také kvalitní kovový kryt. Nikde nic nevrže a konstrukce je velmi pevná. Celkový pocit z telefonu je rovněž velmi pozitivní a kdo hledá kompaktní smartphone s nepřerostlým displejem, může u něj Omnia W se svým 3,7 palcovým Super AMOLED displejem s rozlišením 480 x 800 pixelů bodovat. Displej je ostatně velmi kvalitní a v kombinaci s kontrastním a efektně rychlým prostředím Windows Phone 7 je uživatelský zážitek i díky rychlému 1,4 GHz procesoru velmi dobrý.

Bolístkou je malá vnitřní paměť 8GB, kterou nelze nijak rozšířit a nejednomu uživateli tato hodnota stačit nebude. I přes aktualizaci Windows Phone 7.5 Mango zůstává tento systém stále velmi uzavřený a v mnoha věcech omezený. Limitující je menší nabídka aplikací, ze kterých jen zlomek podporuje multitasking a nejednoho uživatele odradí i nutnost nahrávat do telefonu vše skrze počítačový program Zune.

Podrobně se na model Omnia W podíváme již brzy v naší recenzi. Zatím vám nabídneme náš tradiční podrobný videopohled.

Samsung Omnia W – videopohled

Samsung Omnia W máme právě v redakci. Již brzy se můžete těšit na recenzi. Ptejte se nás zatím v diskuzi pod tímto článkem, co vás zajímá a co máme vyzkoušet. Jaké jsou vaše názory na tento telefon?

Diskuze ke článku
dobrkac
Pěknej videopohled, sympaticky našláplej ;-)
stanob
Kupil som si tento telefon. Skoda ze sa neda upravit velkost systemoveho fontu. Totiz pre mna je default font prilis maly. Ale to je asi vlastnost vsetkych WP7.5 telefonov.
sousek5
Mne by zajímalo jaké jsou v tomto zařízení aplikace přímo od Samsungu.
panix
Skvělá recenze, chtěl jsem konečně vyměnit svůj 4 roky starý HTC TYTN II, ale tak trochu omezující operační systém a nepřítomnost externí paměti rozhodlo že NÉ ! Čekání pokračuje.... Dá se sehnat za 6100 !!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze