Nazelenalý displej OnePlus Nord výrobce nakonec „opraví“ skrze aktualizaci

aktualizováno
Nazelenalý displej OnePlus Nord výrobce nakonec „opraví“ skrze aktualizaci
Fotografie: JerryRigEverything
  • K zabarvení displeje dochází pouze při nízké úrovni jasu
  • Podle výrobce se jedná o vlastnost, která nemá vliv na kvalitu či odolnost zobrazovacího panelu

Aktualizováno 1. 8. 2020

K problémům s nazelenalým displejem u Nord se znovu vyjádřil výrobce, který se zavázal problém odstranit aktualizací. Vyjádření, které obdržel 9to5Google.com, bohužel neobsahuje zmínku o tom, kdy se tak stane. Doporučujeme proto sledovat oficiální fórum.

Původní informace z 31. 7. 2020

OnePlus Nord je prvním zástupcem nové modelové řady cenově dostupných telefonů Nord a nutno podotknout, že se (alespoň specifikacemi) opravdu povedl. Mezi hlavní taháky patří 7nm Snapdragon 765G s podporou 5G, celkem šest fotoaparátů nebo 6,44" AMOLED displej s jemností 408 PPI a 90Hz obnovovací frekvencí. Právě ten však přináší také jeden problém, se kterým jsme se setkali již u jiných telefonů OnePlus.

Uživatelé reddit.com si totiž stěžují na nazelenalý nádech, který je viditelný při nižší úrovni jasu (konkrétně pod 25 %). Tento barevný nádech, který může mít také fialové nebo žluté zabarvení, je nejlépe viditelný při použití tmavého pozadí obrazovky. Problém lze naštěstí snadno „vyřešit“ zvýšením jasu, mnoho nových majitelů telefonu však i tak zůstává nespokojeno.


O situaci informoval 9to5Google, kterému se k celé situaci vyjádřil sám výrobce. Podle OnePlus se však jedná o specifickou vlastnost těchto panelů, u nichž (podle OnePlus) dochází k mírnému zabarvení při nízkém jasu. Výrobce v prohlášení zároveň uvádí, že tato vlastnost nemá vliv na kvalitu či odolnost zobrazovacích panelů.

V minulosti podobný problém vyřešila softwarová aktualizace. Uvidíme, zda se výrobce postaví k tomuto nepříjemnému problému i tentokrát čelem a situaci se pokusí vyřešit.

Technické parametry OnePlus Nord 12+256 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce158,3 × 73,8 × 8,2 mm, 184 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 6,44" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 765G, CPU: 1×2,4 GHz + 1×2,2 GHz + 6×1,8 GHz, GPU: Adreno 620
PaměťRAM: 12 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ano, LTE: 1 200 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor4 115 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostsrpen 2020,
Diskuze ke článku
Pavel Bureš
Pavel Bureš
Když je to vlastnost, tak by na to měli upozornit před nákupem, ne?
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Podle Huawei je to chyba LG, podle Oneplus vlastnost, podle Samsung nic nové :D to je hnus jak každý lže. Jaká vlastnost, mám oled a bez chyb.
Mara Studna
Mara Studna
Tento problém se neobjevuje poprvé.Pouze mne udivuje jedna skutečnost a to tato: Jak výrobci testují své produkty,než je pustí do prodeje?Od záznamu videa,kvality zvuku,stabilizace a kompletní test včech funkcí?No asi moc ne,když se poté vše musí napravovat naštěstí aktualizací,ale to je Pro Boha to samé,jako kdyby mi automobilka prodala Nové auto a poté aktualizacemi řešila např.Správný chod řídící jednotky,nebo Jak?No nechápu!!!
Tomáš Vicher
Tomáš Vicher
Kvůli stejnému problemu jsem vracel i OnePlus 8 pro. Zelený nádech je v tomto případě hw chyba a nikdy ji neopraví. Na 8 pro jen zvýšili minimální jas, čímž zhorsili použitelnost v noci a stejně to je pořád dost zlé. Na aktualizaci se jen vymlouvaji a slibuji aby neklesly prodeje.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze