Samsung nahradí škody poškozených Galaxy S7 Active (aktualizováno)

Nezisková organizace Consumer Reports odhalila u smartphonu Samsung Galaxy S7 Active problémy s odolností vůči vodě. Odolná varianta vlajkových lodí neprošla testem při ponoření do vody, zatímco u nás prodávané modely Galaxy S7 a Galaxy S7 edge test zvládly zcela s přehledem. Mělo by se však s největší pravděpodobností jednat jen o závadu několika kusů.

Aktualizováno 25. 7. 2016

Samsung se k situaci ohledně utopených modelů S7 Active postavil čelem. Samsung se vyjádřil tak, že problém se týká jen malého procenta zařízení, navíc všem poškozeným zákazníkům nabídne výměnu telefonu. Společnost se vyjádřila tak, že nechce, aby tato situace motivovala i další zákazníky z vrácení zařízení z důvodu nedůvěry. Aktuálně lze Samsung Galaxy S7 Active zakoupit pouze u amerického operátora AT&T.

Původní zpráva z 11. 7. 2016

Samsung Galaxy S7 Active
Samsung Galaxy S7 Active

Úvodem si řekněme, že speciální odolná varianta Samsung Galaxy S7 Active se prodává výhradně u amerického operátora AT&T a výbavou se zcela shoduje s vlajkovými loděmi řady Galaxy S7. Rozdíl je pouze ve vzhledu, který je uzpůsoben méně šetrnému zacházení a přežít by měl i nějaký ten pád. Dále také plní certifikaci IP68, která dle výrobce deklaruje zvýšenou odolnost proti vodě a prachu, přičemž by telefon měl zvládnout ponoření do 1,5metrové hloubky po dobu 30 minut.

Nepřehlédněte

Při testech, které pravidelně provádí renomovaná organizace Consumer Reports však Galaxy S7 Active selhal. Pro účely testu byly zakoupeny dva kusy prostřednictvím e-shopu operátora. Při testu byl telefon ponořen do vody, avšak po deklarované půl hodině se na displeji objevily zelené pruhy a nefungoval dotyk. Drobné bublinky byly také objeveny v prostoru fotoaparátu. Stejný výsledek byl navíc shledán u obou testovaných kusů.

Samsung Galaxy S7 Active
Stav displeje po textu ponoření do vody

Výsledky testu byla velmi překvapena i ředitelka organizace Consumer Reports Maria Rerecich, neboť si dle jejích slov telefony Samsung vedou v drtivé většině případů velmi dobře. Paradoxně stejným testem na odolnost proti vodě bez problémů prošly modely Galaxy S7 a Galaxy S7 edge, které známe i z českého trhu. Rerecich dodala, že se pravděpodobně jedná o závadu jedné výrobní série a nikoliv všech kusů modelu Active.

Samsung se k celé záležitosti vyjádřil tak, že v tuto chvíli eviduje minimum stížností z řad zákazníků, které by se týkaly problémů s odolností proti vodě. Výrobce nicméně připustil, že daný problém se u některé série mohl vyskytnout. Samsung proto bude v kontaktu s Consumer Reports a vyžádá si podrobnosti testů i daných telefonů, které ve vodě neobstály.

Technické parametry Samsung Galaxy S7 Active

Kompletní specifikace
Konstrukce148,8 × 75 × 9,9 mm, 185 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejSuper AMOLED, 5,1" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 820 MSM8994, CPU: 2×2,2 GHz + 2×2,59 GHz, GPU: Adreno 530
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 450 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnost, ?

Zdroje: consumerreports.org, sfgate.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Michal Poulíček
Co byste čekali od šuntu s camera senzorem za 10$, na YT je video, které srovnává původní S7 s iPhone 6S v lifeproof pouzdře a S7 nevydrží ani krátkodobý pobyt v plechové nádobě pod vodou, iPhone v lifeproof zůstane zcela suchý.

Zase když ten mobil znefunkční i trocha vody a nedodržuje specifikace a certifikaci IP68, tak alespoň nikoho neobtěžuje lagující TouchWiz.

Moto X Style, i když není certifikovaná, tak je proti vodě daleko odolnější než lagující Samšunt S7 a stojí polovinu.

Moto X Force má navíc shatterproof displej se čtyřletou zárukou.
Lenovo
Ale né, Absolon Army!
Vladimír Březina
Vladimír Březina
Naposledy upraveno: 7. 8. 2016 15:53
Na Active verzi tristní.
Xzeit
Nejspíš opravdu ta vadná série. Moje SGS7 vydržela bez uhony cca metr pod hladinou v bázenu. Kromě toho, že jsem SGS7 už několikrát umývat ve vaně.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze