Samsung Galaxy Z Fold4 se blíží. Představí se již ve středu

4× aktualizováno
Samsung Galaxy Z Fold4 se blíží. Představí se již ve středu
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Vylepšit by se měla sestava zadních fotoaparátů
  • Mělo by se jednat o fotomoduly z řady Galaxy S22
  • Lákadlem mají být i o něco menší rozměry

Aktualizováno 8. 8. 2022

Do představení očekávaného Samsungu Galaxy Z Fold4 zbývají pouhé dva dny. Přesto se nizozemskému Amazonu nepodařilo uhlídat oficiální materiály a my se také i díky gsmarena.com můžeme podívat na tiskové obrázky a také specifikace, například rozměry telefonu.

Samsung Galaxy Z Fold4

Aktualizováno 15. 6. 2022

Jon Prosser na Twitteru zveřejnil informaci o tom, kdy by mohl Samsung představit nové skládací telefony. Premiéra Galaxy Z Fold4 a Galaxy Z Flip4 by měla proběhnout 10. srpna. Prodej obou modelů by na prvních trzích měl být spuštěn 26. srpna, tedy ještě před koncem letních prázdnin.


Aktualizováno 8. 6. 2022

Server sammobile.com získal exkluzivní informaci o tom, že by měl Samsung v nadcházejícím ohebném modelu Galaxy Z Fold4 nasadit třetí paměťovou variantu. Kromě dosavadních možností v podobě 256 GB a 512 GB by se mělo dostat i na velkorysejší 1 TB. Výrobce by tímto krokem vyšel vstříc nejnáročnějším zákazníkům. V portfoliu Samsungu již v historii bylo pár telefonů s takto velkým úložným prostorem a zařazení 1TB varianty v případě vůbec nejdražšího Samsungu by nebylo nic neobvyklého.

Aktualizováno 19. 4. 2022

Zatímco minule jsme se dozvěděli, že by mělo dojít k vylepšení fotoaparátů, dnes se spekulace v podobném duchu bohužel neponesou. Ice Universe zveřejnil informaci, že v těle nebude prostor pro dotykové pero S-Pen, což je velká škoda a mezigeneračně se v tomto ohledu nic nezmění. Celkově má však být příští generace o něco tenčí a menší, a to je jistě vítané.


Původní informace z 5. 4. 2022

Samsung má v současnosti dvě prémiové řady: Galaxy S a Galaxy Z. Druhá jmenované pod sebou sdružuje výhradně modely s ohebnými displeji. Ačkoliv se jedná o nejdražší kousky v nabídce Samsungu, uživatelé musí skousnout fakt, že rozhodně nejde o nejlépe fotící kousky na trhu. Současný Samsung Galaxy Z Fold3 se chlubí například čelní kamerkou schovanou pod displejem a třemi hlavními snímači, nicméně na současnou špičku to nestačí.

Samsung Galaxy Z Fold3

Dle galaxyclub.nl by se však právě tento menší neduh měl v letošním roce změnit a chystaný Galaxy Z Fold4 by měl přebrat fotoaparáty z řady Galaxy S22. Prozatím se hovoří o 10megapixelovému teleobjektivu s trojnásobným zoomem, ale shodný by měl být i hlavní snímač. Vylepšena by mohla být i selfie kamerka, především ta venkovní, tedy ta, která není schována pod displejem.

Žádné další informace ještě nejsou známé a nejde o nic překvapivého, neboť premiéra by měla proběhnout nejdříve na přelomu srpna a září letošního roku.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Naposledy upraveno: 8. 8. 2022 14:45
Škoda že Fold 4 bude to samé jako 3, takže menší ohyb se nekoná.. Takhle je jasné že oppo je daleko dál.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze