Samsung Galaxy S5: Snapdragon 805 a rozlišení 2 560 × 1 440

20

CES v Las Vegas je za námi, nyní se můžeme těšit veletrh MWC, který se bude konat již zanedlouho v Barceloně a další události. Čeká nás i připravovaná vlajková loď společnosti Samsung pro tento rok, model Galaxy S5. Ten dostává stále jasnější obrysy, těšit se podle všeho můžeme na procesor Snapdragon 805 od Qualcommu, a také vysoké rozlišení displeje 2 560 × 1 440 pixelů.

Nepřehlédněte:

Samsung Galaxy S5 dostává jasnější obrysy

Na letošním veletrhu CES v Las Vegas jsme měli možnost vidět mnoho zajímavých přístrojů, některé další na nás však stále čekají. Například vlajková loď společnosti Samsung pro tento rok, model Galaxy S5. Čím více se blíží jeho oficiální přestavení, které by mělo proběhnout v březnu na samostatné akci v Londýně, tím více dostává tento nástupce konkrétnější podobu. Alespoň co se vnitřností týče.

TIP: Budoucí Samsung Galaxy S5 zřejmě ve dvou variantách

Samsung Galaxy S, S2, S3 a S4

My se dnes v krátkosti podíváme na to, co bychom mohli od novinky téměř s jistotou očekávat. Displej (Super AMOLED) by měl nabídnout rozlišení 2 560 × 1 440 pixelů, o velikosti úhlopříčky zatím není jasno, spekuluje se ale o velikosti 5 - 5,2 palců. Jako procesor má být nasazen špičkový Snapdragon 805 od Qualcommu, fotoaparát by měl nabídnout velkorysé rozlišení 16 Mpx. Samsung Galaxy S5 by měl přijít rovnou s nejnovější verzí operačního systému Android, tedy 4.4 KitKat.

Těšit bychom se mohli také na 3 GB paměti RAM a rychlé USB ve verzi 3.0 a samozřejmě LTE. Kromě modelu Galaxy S5 lze očekávat, že Samsung nedlouho poté představí také modely S5 mini a S5 zoom, stejně jako tomu bylo u verzí Galaxy S3 a S4. Poslední známou informací je také fakt, že by se měl model Galaxy S5 prodávat ve dvou rozdílných verzích. První nabídne plastové tělo, druhá bude exkluzivnější a vsadí naopak na kovový zadní kryt.

Rozdíl bude samozřejmě hlavně v cenovce, není však jisté, jestli kovová varianta modelu Galaxy S5 nebude figurovat samostatně v rámci připravované luxusní řady F. Co dalšího byste od nové vlajkové lodi společnosti Samsung očekávali vy? Podělte se o vaše názory v naší diskuzi pod článkem.

Zdroje: phandroid.com, sammobile.com

Diskuze ke článku
Jan Šimek
Jan Šimek
Blbost, když první zařízení s Qualcomm 805 má být v prodeji až v květnu.
bumbrlik
To nebude mit Exynos? Nekde jsem cetl, ze bude..
Honza
bylo by fajn bezdrátové nabíjení jako je tomu u nexusu, ale asi se na to zase budou dávat kryty, že?
Jirka
Nechápu, milion variant každé s jiným HW každé s jiným materiálem a každé vyvine velikosti, to je správnej bordel a chaos.. Je vidět ze nevědí už jak by z lidí vytáhli peníze. To už i Apple zaostává v tahání z lidí peněz za samsungem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze