Samsung Galaxy S4 Active: odolná novinka se špičkovou výbavou

30

Společnost Samsung dnes představila novou verzi svého nejvyššího modelu Galaxy S4, která dostala označení Active. Právě toto slovo v jejím názvu značí hlavní rozdíly od původní verze. Je určená pro všechny aktivní lidi, kteří se nechtějí bát o svůj mobilní telefon ani při outdoorových aktivitách. Potěšující je, že zůstala zachována špičková výbava. Nechybí 5" FullHD displej, čtyřjádrový procesor a možnost ovládat telefon gesty.

Samsung Galaxy S4 Active svou výbavou ve většině případů kopíruje původní Galaxy S4, což je zajisté dobrá zpráva. Konečně zde máme odolný telefon bez větších kompromisů ve výbavě. Je to také vůbec poprvé, co se u takto odolného přístroje setkáváme například s FullHD displejem. Zaměřme se tedy především na rozdíly oproti původní Galaxy S4. Tím prvním jsou samotné rozměry a hmotnost, což je způsobeno brněním proti pádům kolem těla telefonu. Galaxy S4 Active má rozměry 139,7 x 71.3 x 9,1 milimetrů a hmotnost se vyšplhala na stále přijatelných 151 gramů. Pro srovnání původní Galaxy S4 má rozměry 136,6 × 69,8 × 7,9 milimetrů a hmotnost činí 130 gramů.

Díky upravenému tělu splňuje novinka specifikace odolnosti IP67, což znamená, že je odolná proti vniknutí jakéhokoliv prachu a přežije ponoření do vody po dobu 30 minut do hloubky 1 metru. Stejnou certifikaci má například Samsung Galaxy Xcover 2 nebo super odolný CAT B15. Díky tomu se nemusíte bát strávit s telefonem například celý den na pláži nebo si ho vzít na sjíždění řeky.

Tip: Recenze Samsung Galaxy S4 – Pan dokonalý?

Dalším rozdílem je už samotný displej. Zatímco úhlopříčka 5 palců je shodná, nejedná se již o Super AMOLED, ale pouze o TFT LCD. Dostal také zvýšenou citlivost pro ovládání i v rukavicích, což se může hodit zejména v zimě a u outdoorového telefonu je tato funkce cenná dvojnásob. Rozlišení displeje je stejné, tedy Full HD (1 920 × 1 080 pixelů) a jemnost je opět úžasných 441 ppi.

Uvnitř Galaxy S4 Active najdete čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 600 taktovaný na 1,9 GHz, doplněný o grafický čip Adreno 320 a 2 GB RAM. Interní paměť má hodnotu 16 GB a nechybí ani slot na paměťové karty. Jedná se tedy o shodnou výbavu, jako u Galaxy S4 s tím rozdílem, že Galaxy S4 Active nebude nabízen ve variantách s interní pamětí 32 a 64 GB. Stejné jsou i podporované mobilní sítě a další možnosti bezdrátového připojení a baterie s kapacitou 2600 mAh. Samozřejmě nechybí NFC, Wi-Fi Direct a další specialitky. Zachovány zůstaly také různé možnosti ovládání gesty, které známe z Galaxy S4 a, na které jsme se zaměřili v recenzi. I v případě odolného Galaxy tak nad telefonem budete moci mávat rukou, bude sledovat vaše oči a podobně.

Dalším rozdílem je i použitý zadní fotoaparát. V tomto případě Samsung ubral megapixely z 13 na 8, ale přidal fotoaparátu dalších funkce. Novinkou je zejména "Aqua Mode", který zvyšuje jasnost a kvalitu obrazu při focení a natáčení videa pod vodu. Při takových náročných podmínkách by se jistě hodila hardwarová spoušť. Tu sice Samsung do telefonu nepřidal, ale dokáže jí nahradit boční ovladač hlasitosti, který je možné nově jako spoušť použít. Pokud dlouze stisknete ovladač hlasitosti, poslouží navíc LED dioda fotoaparátu jako výkonná baterka.

Galaxy S4 Active v modré a oranžové variantě

Samsung Galaxy S4 Active se objeví na trhu v létě nejprve ve Spojených státech a ve Švédsku, a bude nabízen ve třech barevných variantách: Urban Grey, Dive Blue a Orange Flare. V České republice se začne prodávat koncem července, cena však zveřejněna nebyla. Dá se však očekávat, že bude podobná cenové hladině, na které bude v té době vlajková loď Galaxy S4.

Technické parametry Samsung Galaxy S4 Active

Kompletní specifikace
Konstrukce139,7 × 71,3 × 9,1 mm, 151 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 600 APQ8064T, CPU: 4×1,9 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:58 hodin
Dostupnostčervenec 2013,

Zdroje: samsungmobilepress.com

Diskuze ke článku
hb
líbí se mně víc než normální verze :-)
Romualdo
Parádní telefon s povedeným designem.
Zajímavé a dobré je, že nemá krytku zdířky na připojení sluchátek, člověk se tak nemusí bát o její utržení.
Nejvíce jsem zvědav na porovnání s klasickou S4 v podání fotoaparátu a displeje.
Velda
Takže nic převratného, pouze dohánění konkurence. :-)
Jirka
Blbost krytky mit bude na vsech konektorech. Berou tu odolnost od konkurence, ale nic ve zlem je to dobre. Skoda ze si sony zas nechalo ujet vlak. xperia z vs. toto spousta lidi vcetne me sahne po samsungu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze