Samsung Galaxy S20 FE byl trefou do černého, prodalo se jej přes 10 miliónů kusů

40
Samsung Galaxy S20 FE byl trefou do černého, prodalo se jej přes 10 miliónů kusů
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Jedná se o součet kusů s LTE i 5G
  • Loni šlo o jeden z nejprodávanějších telefonů Samsung

Galaxy S20 FE představil Samsung v posledním čtvrtletí roku 2020. Pod zkratkou FE se skrývá slovní spojení Fan Edition. Telefon se tedy od počátku profiloval jako novinka určená pro fanoušky, kteří chtějí poctivý Samsung s maximální výbavou, avšak s bonusem v podobě příznivější ceny. Tento tah Samsungu vyšel na jedničku, protože dle informací 9to5google.com se z Galaxy S20 FE stal jeden z nejlépe prodávaných Samsungů v loňském roce.

Od uvedení se jej prodalo přes 10 miliónů kusů, přičemž jde o součet za LTE a 5G verzi. Mimochodem obě se nabízely i na českém trhu. Je velmi pravděpodobné, že velký úspěch Galaxy S20 FE zapříčinil, že se Samsung nakonec rozhodl představit nástupce v podobě Galaxy S21 FE, který jsme mimochodem již měli možnost vyzkoušet. Zda včera představená novinka naváže na velký úspěch, to si povíme možná za rok.

Samsung Galaxy S20 FE

Rozměry159,8 × 74,5 × 8,4 mm, 190 g
DisplejAMOLED, 6,5" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorSamsung Exynos 990, 2×2,73 GHz + 2×2,6 GHz + 4×2 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GB, microSD
Akumulátor4 500 mAh
Diskuze ke článku
Jakub Dufka
Jakub Dufka
Musím na Vás reagovat, neboť tu píšete veskrze lži a fabulace. S21FE má DEX, Wireless DEX, OIS a AF na wide i tele.
Za 14.990,- musíte udělat oproti S21 za 18.490,- jen pár velkých ústupků - jiný typ teleobjektivu, optická čtečka, jiný plast na zádech. Toť vše.
Čtu jak tady vychvalujete Čínské supermobily za pár švestek, jak jsou super a mají vše nejlepší. Ale nevadí Vám absence OIS, absence QI nabíjení, atd. atd.
Vy jste prostě úplně mimo...
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
S21 FE ale nebude trefa.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Pak bude FE trosku v jinym svetle... FE měla být Fan edice to co chtějí lidi a nemají :D takže kopanec do řiti a padej kupovat ořezanou vlajku za 20k :D a foťák ten má Samsung ještě hroší než kdejaká čína za stejnou cenu :D
Janek Fanek
Janek Fanek
Pokud jde o porovnání prodejů firmy Samsung, pak je to v pořádku, existuje však řada výrobců, kteří za mnohem kratší dobu prodali velké množství svých výrobků, zejména čínské firmy. Samozřejmě jde o trhy v ČLR, což je logické, ale jak je to s prodejem v globálním měřítku?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze