Samsung Galaxy Note 2 - menší, ale s větším displejem

Ještě na začátku června bloudily spekulace o úhlopříčce a technologii displeje, který bude využit ve druhé generace hybridního smartphonu Galaxy Note. Zpravodajský web GSM Arena nyní přichází se zajímavými informacemi a potvrzením od svých anonymních zdrojů, že tomu tak opravdu bude.

Aktualizováno 8.7.2012

Server MK News dnes přinesl nové informace ohledně Samsungu Galaxy Note II. Znovu opakovaně potvrzuje dřívější informace ohledně 5,5 palcového Super AMOLED displeje a 2 GB operační paměti RAM. Nově ale hovoří rovnou o čtyřjádrovém Exynosu (pravděpodobně Exynos 4212 jako u Galaxy S III, což by bylo logické) a 12ti nebo 13ti Mpx snímači.

Samsung představí nový Galaxy Note pravděpodobně na veletrhu IFA 2012 v Berlíně

Oficiální představení pokračovatele úspěšného modelu Note by se pak mělo odehrát ve dnech 31. září až 5. října, kdy se bude v německém hlavním městě konat významný veletrh IFA 2012. Pokud na něm Samsung Note II opravdu představí, bude to nejspíše nejsledovanější mobilní novinka na této akci.

Původní informace z 29. 06. 2012

Jak se můžete dočíst již z naší starší aktuality, displej opravdu nabídne úhlopříčku 5,5 palců s technologií Super AMOLED, což je prý nyní potvrzeno. Mezi stále nepotvrzené spekulace stále patří nový čipset Exynos 5250, 8 Mpx fotoaparát, 2 GB RAM a dvoujádrový procesor ARM15.

Design se má inspirovat vlajkovou lodí výrobce, modelem Samsung Galaxy S III, prozatím ale nevíme, jak moc. Zajímavým poznatkem také je, že i přes o ždibec větší displej se má šířka přístroje naopak o něco snížit, což znamená, že bude displej zabírat většinu přední plochy.

Zleva možná podoba druhé generace Galaxy Note, zprava původní model

TIP: Přečtěte si také naše recenze na přístroje Galaxy Note a Galaxy S III.

Zdroje taktéž tvrdí, že datum vydání nového Galaxy Note 2 bylo posunuto na září letošního roku oproti dříve spekulovanému říjnu. Cílem je prý vypustit přístroj na trh těsně před tím, než Apple přijde se svým novým iPhonem, jehož vydání se spekuluje na říjen. Uvidíme, zda se mu to povede.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
Adam Novák
Pokud by měl 4 jádrový procesor a 2gb ram nějaký slušnější grafický čip, tak je to můj favorit. Mám sice Samsung Galaxy S3, ale rád bych něco s větším displejem. :) Možná bych oželel i ta 2 jádra, kdyby šlo jen o 2 jádro, ale musí to nabídnout něco víc než GS3, jinak uvidím co iPhone 5 což je další favorit.
loller
"Displej bude zabírat většinu přední plochy" A u kterého dotykáče tomu tak není? A to že bude více do šířky znamená spoustu nechtěných doteků při ovládání jednou rukou...
nemycz
Nechápu ty lidi co furt chtěj čtyřjádra ,exynos 5250 ma dual core 2ghz a bude asi o 40% výkonější než v sgs3 a nový grafický čip mali t604 bude taky o hodně výkonější než mali400,takže se nesmíte strhnout marketingem čím víc jader tím víc adidas.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze